Overslaan en naar de inhoud gaan

Erik Hilgers – Terug naar de Kloof

Een oudere, Arabische man herleeft vol berouw de hoogte- en dieptepunten van zijn tragische leven, dat hij onder buitengewone omstandigheden leidde en waarvan hij het merendeel uit schaamte diep in zijn onderbewuste heeft verborgen.

Als jonge man ontsnapt hij aan de doodstraf in zijn dorp Fasah, nadat hij zijn twijfels uitspreekt over de levensopvattingen van zijn dorpsgenoten. Samen met zijn vrouw Hera vlucht hij naar een grote kloof in het nabij gelegen woestijngebergte, waar ze enkele dagen willen onderduiken. Het enige pad dat uit het gebergte leidt wordt echter verwoest tijdens de achtervolging, waardoor een zes-meter wijde afgrond hen tot een leven op deze droge berg veroordeelt.

Het verhaal van ‘Terug naar de Kloof’ is bijzonder te noemen. Je leest het heftige verhaal van een man die ontsnapt aan de doodstraf en daarna voor een volgende pittige uitdaging staat. Erik Hilgers weet het verhaal van dit hoofdpersonage op een mooie manier te vertellen. Ook al ben je als lezer in het begin even zoekende hoe het een en ander in elkaar steekt, uiteindelijk wacht je een mooi en fijn verhaal om te lezen.

Als je eenmaal lekker in het verhaal zit, word je meegenomen in een meeslepend boek en wil je door blijven lezen. Je leest dit verhaal vanuit een ik-personage, waardoor je ook zijn gevoelens en gedachten voorbij ziet komen. Daardoor heb je het gevoel dat je deze man stukje bij beetje beter leert kennen. Je krijgt een soort respect voor hem vanwege alles dat hij heeft meegemaakt. Knap gedaan door de auteur.

‘Terug naar de Kloof’ is de debuutroman van Hilgers. Al met al heeft hij hiermee een bijzondere roman geschreven.

Auteur: Erik Hilgers
Titel: Terug naar de Kloof
Genre: Roman
Aantal pagina's: 210
Uitgeverij: Schrijverspunt
ISBN: 9789462665439