Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Verhoef – Façade

Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen.

Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je meegenomen in het verhaal van ‘Façade’. Je bent geboeid en wil weten hoe het allemaal gaat verlopen. Afwisselend lees je hoofdstukken vanuit Iris en schuingedrukte hoofdstukken vanuit een (dan nog) onbekend iemand. Je gaat als lezer op zoek naar de identiteit van die persoon. Esther Verhoef lijkt hints te geven, maar of die je in de goede richting helpen…?

‘Façade’ kenmerkt zich door relatief korte hoofdstukken. Daardoor leest het verhaal vlot. De fijne schrijfstijl van Verhoef helpt daarbij. Ze houdt de vaart in het verhaal en geeft je stukje bij beetje meer informatie over Iris en over de onbekende persoon. Hiermee zorgt de auteur ervoor dat je door wil blijven lezen. Ze heeft wederom een thriller geschreven die je het liefste in één ruk uit wil lezen.

De ontknoping kent een aantal verrassingen, die niet elke lezer zal zien aankomen. Altijd leuk als je op het verkeerde been wordt gezet. Het verhaal kent een mooi afgerond einde, waardoor je het boek met een goed gevoel dichtslaat. Verhoef-fans zullen dit nieuwste boek met veel plezier lezen.

Auteur: Esther Verhoef
Titel: Façade
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044641196