Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Walraven – Waarom je meestal gek bent op

Waarom is het belangrijk en fijn om vrienden te hebben? Waarom lijk je op je familieleden? Hoe komt het dat je best vaak ruzie hebt met je broer of zus, terwijl die tegelijk je beste vriend(in) is? Weet jij hoe het voelt om verliefd te zijn? En eh... hoe gaat dat eigenlijk, seks?

Als je het boek ‘Waarom je meestal gek bent op’ in de boekhandel of de bibliotheek ziet liggen, valt de vrolijke kaft meteen op. Dit boek zal je niet snel over het hoofd zien. Dat komt mede dankzij de leuke en kleurrijke illustraties van Elly Hees. Ook de binnenkant van het boek ziet er gezellig uit.

Daarnaast is het een leerzaam en interessant boek. Esther Walraven geeft op een vijftigtal vragen interessante, grappige en verrassende antwoorden. Vragen die elk kind kan hebben, maar wellicht niet aan zijn of haar ouders durft te stellen. Of vragen die een kind van tevoren niet bedacht heeft, maar waar hij of zij toch wel in geïnteresseerd blijkt te zijn.

‘Waarom je meestal gek bent op’ is in acht thema’s ingedeeld, waaronder ‘jij en je gezin’ en ‘jij en je veranderende lijf’. Walraven heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl, die goed past bij de doelgroep. Ze legt alles duidelijk uit en geeft verschillende wist-je-datjes. Tenslotte eindigt ze met een hoofdstuk ‘Waarom je niet alles in dit boek serieus hoeft te nemen’, dat een leuke afsluiting vormt.

Auteur: Esther Walraven
Titel: Waarom je meestal gek bent op
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000362370