Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Walraven – Waarom jij van sterrenstof bent

Leer alles over de wereld om je heen! In dit boek vind je de antwoorden op vijftig verrassende en grappige vragen over stofjes in de natuur én in ons dagelijks leven. Je leest waarom je lucht niet kunt zien, hoe het komt dat je van uien moet huilen, dat je van poep energie kunt maken… en waarom jij van sterrenstof bent.

‘Waarom jij van sterrenstof bent’ is een leuk en leerzaam kinderboek. In begrijpelijke taal legt Esther Walraven allerlei wetenswaardigheden uit, zoals waarom honden overal tegenaan plassen, waarom lijm plakt, waarom minder vlees eten goed voor het milieu is en waarom vuurwerk knalt. Vragen waar je als volwassene misschien niet meer over nadenkt, maar waar kinderen wel heel nieuwsgierig naar kunnen zijn. En eerlijk is eerlijk… ik wist niet op alle vragen het precieze antwoord. Ook voor de volwassen (mee)lezer valt er nog wat te leren.

Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën, waarin een aantal vragen worden behandelt. Elk hoofdstuk geeft uitleg over de vraag, laat je zelf aan de slag gaan en wordt ondersteund door leuke illustraties van Iris Boter. Walraven legt alles op een duidelijke manier uit en de tekeningen van Boter vormen daarbij een extra ondersteuning. Heel handig gedaan.

‘Waarom jij van sterrenstof bent’ is een uitermate interessante boek voor kinderen van 7 tot 12 jaar (én hun ouders). Het leert kinderen veel en ze kunnen het een en ander meteen in de praktijk ontdekken. Urenlang lees- en speelplezier!

Auteur: Esther Walraven
Titel: Waarom jij van sterrenstof bent
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000371952