Overslaan en naar de inhoud gaan

Felicia Otten – De dorpsdokter

Als de jonge arts Thea Graven getuige is van een fatale fout van de hoofdchirurg tijdens een operatie, doet ze aangifte – en dat betekent het einde van haar carrière. Ze vlucht naar haar familie in de Eifel, en gaat aan de slag als dorpsdokter.

Maar de dorpelingen vertrouwen haar niet zomaar, en haar nieuwe baas Georg is behalve een zeer goede dokter ook een vreselijke hork. Thea blijft ondanks alles optimistisch en vecht voor haar plek én de liefde. Langzaam ontdekt ze genoeg om van te houden in het pittoreske dorp dat stap voor stap zijn indrukwekkende geheimen prijsgeeft.

Het verhaal van ‘De dorpsdokter’ speelt zich in de jaren ’50 af. Tijdens het lezen van dit boek ontdek je hoeveel er sindsdien is veranderd, met name voor vrouwen. Felicia Otten laat zien met wat voor vooroordelen hoofdpersonage Thea Graven te maken krijgt in haar werk als dorpsdokter. Heel interessant beschreven… en soms zelfs schokkend te noemen. Het laat zien hoe de auteur zich verdiept heeft in die tijd net na de Tweede Wereldoorlog.

Hoofdpersonage Thea is een interessante vrouw die al heel wat heeft meegemaakt in haar jonge leven. Stukje bij beetje laat Otten je ontdekken wat dit is. Je leeft daardoor ontzettend met haar mee en gunt haar het beste. De auteur weet haar lezers goed het verhaal mee in te slepen. Dat komt onder andere door het fijne hoofdpersonage maar ook door de prettige manier van vertellen. Je krijgt een goed beeld van de jaren ’50, van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt en van de verschillende personages. Daarbij staat het verhaal vol intriges, liefde, familiezaken en hier en daar wat humor. Je wordt als het ware het verhaal ingezogen totdat je het uithebt. En dan ben je direct benieuwd naar het volgende deel.

‘De dorpsdokter’ is een realistische roman met hier en daar een mooie dosis feelgood. Je beleeft een aantal mooie en interessante leesuurtjes met dit eerste deel uit De dorpsdokter-serie.

Auteur: Felicia Otten
Titel: De dorpsdokter
Serie: De dorpsdokter
Genre: Roman
Aantal pagina's: 448
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401618908