Overslaan en naar de inhoud gaan

Felix Weber – Genadeschot

Gedreven door een zucht naar avontuur meldt Eden Lumas zich bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog aan als vrijwilliger bij de Waffen-SS. Hij trekt met het Duitse leger op naar Rusland, om daar aan het Oostfront te ontdekken dat hij terecht is gekomen in een meedogenloze vernietigingsoorlog. Als hij betrokken wordt bij de uitroeiing van de Joden raakt hij in gewetensnood. In zijn poging een Joodse vrouw en haar baby te redden, wordt hij ontdekt, terechtgesteld en voor dood achtergelaten. Hij bezwijkt echter niet aan zijn verwondingen.

Na de oorlog weet Lumas te ontsnappen naar Zuid-Amerika, waar het Argentinië van Juan en Eva Peron vele gevluchte nazi's een veilig onderkomen biedt. Als hij de invalide Sophie Denrée ontmoet, hoopt hij met haar een nieuw leven op te bouwen.

Wat heeft Gouden Strop-winnaar Felix Weber met ‘Genadeschot’ wederom een spannende en boeiende thriller geschreven. Je wordt absoluut niet teleurgesteld als je aan dit boek begint. In het begin moet je wel even in het verhaal komen. Het is even opletten wie wie precies is, welke rol ze in het verhaal gaan hebben en wanneer je in het heden danwel verleden aan het lezen bent. Maar zodra je een aantal hoofdstukken hebt gelezen, kom je goed in het verhaal en krijg je een erg interessant verhaal te lezen.

Weber heeft zich goed ingelezen in de Tweede Wereldoorlog en welke gruwelijkheden in die periode zijn geweest. Soms gebeuren er zulke heftige dingen in het verhaal dat je het boek eigenlijk even weg wil leggen, maar tegelijkertijd wil je door blijven lezen omdat je wil weten hoe het verder gaat. Knap hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen.

Het einde van ‘Genadeschot’ zit knap én verrassend in elkaar. Daarvan zal ik verder niet teveel verraden, behalve dat het bij het verhaal past. Het kan haast niet anders dan dat dit boek met prijzen bekroond zal gaan worden. Absolute aanrader als je van spannende oorlogsboeken houdt!

Auteur: Felix Weber
Titel: Genadeschot
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022583807