Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiona Gothfield – Dubbele boeking

Samantha Dierckx en Samuel Dieriks staan oog in oog met elkaar wanneer Samantha de sleutel in het slot van haar chalet in Zweden draait. Op dat moment beseffen ze dat er iets mis moet zijn gelopen met hun boeking.

Wanneer Samuel er dan ook nog achter komt dat Samantha dol is op kerst en hij deze periode liefst van al asociaal doorkomt, weten ze dat dit helemaal een flop zal worden. Openen ze elkaars ogen en wordt de dubbele boeking toch nog een van de beste vakanties ooit of wordt het een vakantie vol afschuw en ooggerol?

Het onderwerp van het korte verhaal ‘Dubbele boeking’ is leuk gekozen door Fiona Gothfield. Wat doe je als blijkt dat je vakantiehuisje ook door iemand anders is geboekt? Jammer genoeg vond ik de uitwerking van het verhaal wat minder. De personages bleven wat afstandelijk, waardoor je als lezer niet echt een band met ze kan opbouwen. Voor mij is dat toch wel één van de cruciale factoren in een verhaal. Je hoeft echt niet als lezer met ieder personage iets te hebben, maar als je met de beide hoofdpersonages niets hebt dan wordt een verhaal daar niet leuker of mooier op. Dat vond ik wel jammer.

Gothfield laat beide personages om en om aan het woord, waardoor je ze wel wat beter leert kennen. Boven ieder hoofdstuk staat vanuit wie je het leest. Dat is fijn, aangezien de beide personages regelmatig afgekort worden als Sam. Het verhaal van ‘Dubbele boeking’ wist mij niet te pakken. Het boek kent wel een prima afronding, waardoor het verhaal goed wordt afgesloten. Het was helaas alleen niet hét kerstverhaal voor mij.

Auteur: Fiona Gothfield
Titel: Dubbele boeking
Genre: Roman
Aantal pagina's: 88
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661590