Overslaan en naar de inhoud gaan

Floor van Dinteren – Het grote slijmboek: DIY

Ineens doet iedereen het: zelf slijm maken. Slijm?! Wat is daar nou leuk aan? Laten we het omdraaien: wat is er niet leuk aan als een mad professor in de pannen te roeren en te ontdekken wat voor materie je tevoorschijn kunt toveren? Met een paar huis-tuin-en-keuken-middeltjes en een plastic bak heb je zo het mooiste slijm gemaakt.

Gevorderde slijmmakers verzinnen zelf de gekste slijmsoorten in alle kleuren van de regenboog. En dan is het: frummelen maar! Kneden, knijpen, trekken en scheuren. Of 'scheten' laten, dat kan ook! Het slijmboek is er voor iedereen die alles wil weten over de nieuwste rage slijm maken.

Mijn nichtjes van 11 en 9 jaar zijn dol op het maken van slijm. Dat geldt ook voor hun klasgenootjes. Het is echt een rage onder basisschoolleerlingen. En dat zullen ze in de winkels ook merken. Lijm is bijvoorbeeld nog nooit zo populair geweest. En hoe leuk is het dan dat Floor van Dinteren ‘Het grote slijmboek: DIY’ heeft uitgebracht.

Het boek begint met een uitleg over slijm: wat is het? Wat is er zo leuk aan? Hoe zorg je ervoor dat je ouders het ook leuk gaan vinden? En hoe is het ooit allemaal begonnen? Ook wordt het fenomeen rage uitgelegd, inclusief rages van vroeger. In mijn tijd waren flippo’s, tamagotchi’s en furby’s enorm populair. Ergens heb ik zelfs mijn flippoalbum nog, maar dat terzijde. Deze introductiepagina’s zijn leuk voor zowel volwassenen als kinderen. Het geeft een interessant begin aan het boek.

Vervolgens is het tijd voor het échte werk: zelf slijm maken. Van Dinteren geeft per slijmrecept een korte introductie en een lijst met benodigdheden. Ook legt ze duidelijk stap voor stap uit hoe je het slijm moet maken. Het is goed te volgen en als je de stappen netjes opvolgt, krijg je het slijm waar het recept over gaat. Samen met mijn nichtjes heb ik enkele recepten uitgeprobeerd. Zo maakten we onder andere smurfensnot (kennen jullie dat nog van vroeger?), dinoslijm en fluffy slijm.

‘Het grote slijmboek: DIY’ mag eigenlijk niet ontbreken in huishoudens met kinderen die graag slijm maken. Het is een duidelijk boek vol leuke plaatjes. En aan het einde is ruimte overgehouden voor het opschrijven van je eigen slijmrecept. Veel (slijm)plezier!

Auteur: Floor van Dinteren
Titel: Het grote slijmboek: DIY
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Imagebooks Factory BV
ISBN: 9789463330459