Frans Willem Verbaas – Mensen van licht en steen

Vier vrienden ontmoeten elkaar gedurende een halve eeuw wekelijks op een bankje in de stad. Levien is een overtuigde socialist. De roomse Nard komt uit een ondernemersfamilie en wordt vastgoedhandelaar. De koppige protestant Gijs verovert de mooiste vrouw van de stad. En de vrijgezelle Evert verdient zijn brood als geschiedenisleraar. Tegen hoeveel veranderingen is hun vriendschap bestand?

‘Mensen van licht en steen’ begint met een korte proloog, waarna het echte verhaal begint. Het is in het begin wel even wennen aan de schrijfstijl en de verschillende personages. Als je eenmaal aan de vier vrienden gewend bent, leest het verhaal prima door.

Frans Willem Verbaas heeft zich goed verdiept in het vestingsplaatsje Heusden, waar het verhaal zich afspeelt. Het zal vooral voor (oud-)inwoners van Heusden leuk en herkenbaar zijn om te lezen. Ik ben er zelf ook wel eens geweest en het is gewoon een leuke plaats om eens bezocht te hebben. Maar dat verder terzijde…

Verbaas heeft met ‘Mensen van licht en steen’ een mooie roman geschreven waarin allerlei historische aspecten voorbij komen. Aanrader voor liefhebbers van historische romans.

Auteur: Frans Willem Verbaas
Titel: Mensen van licht en steen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Mozaïek
ISBN: 9789023951995

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.