Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaby Rasters – Een vleugje Londen

Sinds het overlijden van zijn grote liefde Maggie is Tomas de passie voor zijn werk als parfumeur helemaal kwijt. Maar Maggie heeft hem iets nagelaten: een brief die hij precies een jaar na haar overlijden mag openmaken. In de brief draagt ze hem op naar Londen te reizen en hun liefde te bottelen in een nieuw parfum. Tomas besluit de uitdaging aan te gaan, maar op de luchthaven gaat het al mis: hij raakt zijn koffer kwijt.

Sharons leven neemt een dramatische wending als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, draagt haar vader zijn levenswerk aan haar over: een verzameling verloren koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaren. In eerste instantie ziet Sharon weinig in het project, maar als ze de jonge Tomas ontmoet, realiseert ze zich dat herinneringen ons dierbaarste bezit zijn. En dat ze misschien wel meer voor Tomas kan zijn dan alleen de vrouw die hem zijn koffer terugbracht.

Het verhaal van ‘Een vleugje Londen’ bevat alles wat een mooie roman nodig heeft: liefde, rouwen, familie en verdriet. Ook het plot is interessant gekozen door Gaby Rasters. Aan de ene kant heb je de uitdaging van Tomas en aan de andere kant het project van Sharon. Dat je als lezer het verhaal vanuit beide personages leest, geeft je een goed beeld van beide personen en hun strubbelingen.

Toch weten de twee personages me niet te pakken. Ik leefde echt wel mee met het verdriet van Tomas en met de issues van Sharon en haar familie, maar het bleef voor mij allemaal aan de oppervlakte. Vaak komen personages tijdens het lezen tot leven voor de lezer, maar dat was voor mij bij dit verhaal niet het geval. Ook hadden de bijpersonages wat meer aandacht mogen krijgen. Met sommigen van hen verloopt de relatie niet zo soepel en dat had wel wat meer uitgewerkt mogen worden.

Het verhaal kent hier en daar wat voorspellende wendingen, maar dat geeft verder niet. Rasters weet het Londense gevoel goed op papier te zetten. Het is jammer dat ik niet zoveel met de personages had, maar verder is ‘Een vleugje Londen’ een fijne en zoetsappige feelgood roman.

Auteur: Gaby Rasters
Titel: Een vleugje Londen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022586471