Overslaan en naar de inhoud gaan

Gean Ockels – De zeven levens van Wubbo Ockels

De meeste mensen kennen Wubbo Ockels als ruimtevaarder of als milieuvoorvechter. Maar hij was meer. In 2009 vertelde Wubbo aan zijn dochter Gean dat hij op dat moment zijn zesde leven leidde. Samen reisden ze toen naar de plaatsen waar vijf gevaarlijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, die Wubbo als momenten ziet waarop zijn leven een andere draai nam. Vader en dochter kijken niet alleen om naar het verleden, maar ook wat die vijf momenten voor de toekomst hebben gedaan.

In de herdruk is een extra hoofdstuk toegevoegd, namelijk het zevende leven van Wubbo Ockels. Daarin gaat het vooral over de duurzaamheidsboodschap “Happy Energy” en het feit dat wij allemaal “een astronaut van ruimteschip Aarde” zijn.

‘De zeven levens van Wubbo Ockels’ is een zeer interessant en leerzaam boek, wat door Gean Ockels op een boeiende manier verteld wordt. De auteur heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl, waardoor het verhaal heerlijk wegleest. Ockels is een fascinerende man geweest met zijn eigen ideeën en denkwijzen en dat komt duidelijk naar voren in dit boek.

Als lezer krijg je een inkijkje in de verschillende rollen die Ockels had: als vader, als astronaut, als partner, als milieuvoorvechter, als wetenschapper en als vriend. Het is prachtig om te lezen hoe Ockels heeft geleefd en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Zijn emoties komen uitgebreid aan bod, waarbij je meer te weten komt over zijn diepzinnige inzichten. Het laat je als lezer zien hoe de man Wubbo Ockels als het ware is gevormd door zijn verschillende levens (zoals hij het zelf noemt).

Ook worden er enkele privéfoto’s getoond. Dat zorgt ervoor dat ‘De zeven levens van Wubbo Ockels’ een zeer boeiende en bijzondere biografie is. Het extra hoofdstuk in deze gewijzigde druk maakt het verhaal helemaal compleet. De epiloog bestaat uit twee delen: het ene deel is uit 2010, het andere uit 2015. Dit vormt een mooie afsluiting van een indrukwekkend boek.

Auteur: Gean Ockels
Titel: De zeven levens van Wubbo Ockels
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 364
Uitgeverij: Eburon
ISBN: 9789059729131