Overslaan en naar de inhoud gaan

Geertje Geerlings – Ode Parfum

De romantisch jeugdherinneringen van de getalenteerde Isabel, die vlak voor haar dood de eerste twintig jaar van haar leven als een film aan zich voorbij ziet trekken. De romantisch jeugdherinneringen van de getalenteerde Isabel, die vlak voor haar dood de eerste twintig jaar van haar leven als een film aan zich voorbij ziet trekken.

De problemen met haar overspelige vader, haar geloofsgekke moeder, haar homoseksuele hartsvriend en haar grote onmogelijke liefde maken haar in korte tijd tot de oersterke carrièrevrouw die aan de basis stond van een imperium van onweerstaanbare parfums. Liever had ze liefde gehad, heeft ze altijd gezegd.

Tijdens het lezen van ‘Ode Parfum’ heb je het gevoel dat je bij Isabel aan de keukentafel zit, terwijl ze haar levensverhaal aan je vertelt. Als lezer lijk je soms rechtstreeks aangesproken te worden, en dat is een vertelwijze die je wel of niet ligt. Het kan in het begin even wennen zijn, maar tegelijkertijd word je wel helemaal meegenomen in het verhaal. Dat is altijd fijn.

Geertje Geerlings weet de interesse van de lezer goed vast te houden. Je bent nieuwsgierig naar het verleden van Isabel en welke gevolgen dit in haar verder leven heeft gehad. Mede daardoor en doordat ‘Ode Parfum’ geen heel dik boek is, ben je zo over de helft van het verhaal. Je raakt steeds meer geboeid en je krijgt steeds meer respect voor het hoofdpersonage. Het is al met al een interessante eerste kennismaking met Geerlings.

Auteur: Geertje Geerlings
Titel: Ode Parfum
Genre: Roman
Aantal pagina's: 177
Uitgeverij: Vogelvrij
ISBN: 9789083055817