Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelezen boeken in augustus ‘13

En we zitten al in de maand september. Wat gaat de tijd toch snel (om even in een cliché te vervallen...). Ik heb weer wat leuke en mooie boeken gelezen. Mijn boekentip van deze maand is 'Morgen ben ik weer thuis' van Simone van der Vlugt. Spannend, meeslepend... en een verhaal dat je in een ruk uit wil lezen :-).

62. Simone van der Vlugt – Morgen ben ik weer thuis
Wanneer de elfjarige Britt na haar turnles niet meer thuiskomt, wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone vermissing is. Britt en haar moeder leiden een rustig leven in Alkmaar, en zijn samen gelukkig. Lois en haar team worden op de zaak gezet en het burgernet wordt ingezet. Er komen vage aanwijzingen binnen over een man die in de struiken van de turnschool heeft gestaan en over de sporen van een busje langs Britts fietsroute. De zaak lijkt vast te lopen. Lukt het Lois om Britt terug te vinden? ‘Morgen ben ik weer thuis’ is het tweede deel met Lois in de hoofdrol. Wederom een spannend boek. In één dag uitgelezen!

63. Jennifer Brown – Bitter Love
De tiener Alex valt als een blok voor de knappe Cole. Ze krijgen een relatie, maar al snel blijkt dat Cole wat vreemde trekjes heeft; hij is bezitterig en zeer agressief. Alex vrienden waarschuwen haar, maar zoals het zo vaak gaat als je verliefd bent: ze wil er niets van weten en praat zijn gedrag steeds weer goed. Maar hoe ver ga je voordat je eindelijk zegt “het is genoeg?” Het kost wat moeite om goed in het verhaal van ‘Bitter Love’ te komen. Maar als je er eenmaal inzit… Goed dat Brown het heftige thema van een gewelddadige relatie aanhaalt in een Young Adult-boek.

64. Jason Mott – De Teruggekeerden
Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud. En Jacob is niet de enige die is teruggekeerd uit de dood. Overal in de wereld duiken Teruggekeerden op, en al gauw zijn het er zo veel dat steeds meer mensen zich bedreigd voelen. Niemand begrijpt waarom het gebeurt, hoe het mogelijk is. ‘De Teruggekeerden’ behandelt een origineel onderwerp en stelt de vraag centraal: “Hoe zou het zijn om deze overleden dierbare nog een keer te spreken?" Aan het begin van het verhaal moet je er wel even inkomen, maar daarna zit je verdiept in een prachtig verhaal.

65. Matthew Dunn – Sentinel
Will Cochrane is realistisch, keihard en toch menselijk. De Britse geheim agent Will Cochrane krijgt een onmogelijke opdracht. Een afgelegen Siberische onderzeebootbasis blijkt de bron van een cryptische boodschap: 'Hij heeft ons verraden en wil oorlog.' Als Will de afzender vindt, is deze undercoveragent van MI6 op een haar na dood. Zijn laatste woorden: 'Alleen Sentinel kan hem tegenhouden.' Will ziet zich geconfronteerd met een nietsontziende tegenstander. Het is spion tegen spion, en hij zal alles uit de kast moeten halen om te winnen. Spannend boek dat lekker weg leest. Lees de uitgebreide recensie op Leesfanaten.

66. Lisette Jonkman – Verkikkerd
Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds... ‘Verkikkerd’ is een leuke feelgood chicklit. Echt een aanrader voor liefhebbers van chicklits.