Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelezen boeken in juli ‘13

De maand juli is voorbij, dus het is weer tijd voor een overzicht van mijn gelezen boeken. Ik ben weer begonnen met werken en dat is te merken aan mijn leesgedrag. Ik heb in juli niet heel veel boeken gelezen. Mijn boekentip uit deze maand is 'Route du Soleil' van Suzanne Vermeer. Ik had dit boek als e-book gewonnen via A.W. Bruna. Erg leuk!

58. Jill Mansell – De smaak te pakken
Na maanden van verdriet is Ellie toe aan een nieuwe start. Ze verruilt haar uitgewoonde flat voor een mooi appartement en vindt een geweldige baan. Aan een man heeft ze nog geen behoefte. Ze dagdroomt namelijk liever over haar overleden man Jamie. Haar nieuwe baas, Zack McLaren, is rijk, ziet er fantastisch uit en is nog succesvol ook. Maar Ellie kijkt wel uit, ze weet zeker dat Zack alleen een betrouwbare assistente wil, meer niet.Wanneer Todd, Jamies beste vriend van vroeger, onverwachts opduikt, voelt Ellie voor het eerst weer eens wat vlinders. Ze heeft de smaak opnieuw te pakken. Nu nog de juiste man... ‘De smaak te pakken’ is weer een heerlijke chicklit zoals we van Jill Mansell gewend zijn. Niet haar leukste boek tot nu toe (af en toe wat te zweverig), maar wel weer een leuk boek om tijdens een warme zomerdag aan het strand of het zwembad te lezen.

59. Almudena Grandes – De vijand van mijn vader
Nino is negen jaar en zoon van een guardia civil in een dorp in het zuiden van Spanje. Met zijn ouders en zusjes woont hij in de kazerne. In de zomer van 1947 leert hij Pepe le Portugués kennen, een mysterieuze vreemdeling. Pepe wordt zijn grote vriend.
Terwijl ze geregeld middagen bij het riviertje doorbrengen met vissen en lummelen, leert Nino ondertussen typen op de boerderij van de Rubias. Daar wonen meisjes en vrouwen van wie de vaders en echtgenoten zijn gedood omdat het `rooien waren.
Door Pepe en zijn typelerares raakt Nino enorm geïnteresseerd in avonturenromans en een nieuwe wereld gaat voor hem open. Eigenlijk leert hij via de boeken van Jules Verne de vreemde dingen die in het dorp gebeuren te interpreteren. Hij begint zich af te vragen wat zijn vriend Pepe te maken heeft met de strijd die in de heuvels gaande is. En plotseling raakt Nino zelf in een avontuur verwikkeld en moet hij beslissen aan welke kant hij zich schaart. Een prachtig beschreven verhaal met een ietwat beladen sfeer. Omdat ‘De vijand van mijn vader’ vanuit het perspectief van een 9-jarige is beschreven, geeft dat het boek wat extra’s.

60. Mons Kallentoft – Engelwater
In het Zweedse dorp Linköping wordt een echtpaar dood aangetroffen in een jacuzzi. Hun vijfjarige dochter Ella is onvindbaar. De eigenzinnige en bekwame inspecteur Malin Fors wordt op de zaak gezet. Maar Malin heeft als alleenstaande moeder ook een hele reeks eigen zorgen waarvan haar tienerdochter niet de minste is. Het onderzoek kruipt onder de huid van Malin, niets is wat het lijkt. Ze moet Ella vinden, al betekent dit dat Malin ook haar eigen demonen onder ogen moet komen. Engelwater is het eerste deel in een nieuwe serie rond de charismatische Zweedse inspecteur Malin Fors, die zelfs haar eigen grenzen overschrijdt in de zoektocht naar waarheid. ‘Engelwater’ is een spannend boek met een hoog tempo, maar waar je wel bij op moet blijven letten door de wisseling van perspectief. Aanrader als je van Scandinavische thrillers houdt.

61. Suzanne Vermeer – Route du Soleil
Marit is gescheiden en heeft twee kleine kinderen. Op de sportschool ontmoet ze Fiona. Het klikt meteen tussen de vrouwen. Ze worden de beste vriendinnen en besluiten samen op vakantie te gaan. Als ze onderweg de charmante lifter Brian meenemen, is dit niet zonder gevolgen. ‘Route du Soleil’ is een literaire thriller zoals we gewend zijn van Suzanne Vermeer. Prima leesvoer tijdens een (warme) zomerdag.