Overslaan en naar de inhoud gaan

Georgie Adams en Emily Bolam – De drie kleine piraten

Tirza, Tijntje en Teuntje zijn drie kleine piraten die een spannend avontuur beleven! Als ze op een dag uit varen met hun boot, krijgen ze bezoek van Bubbels, het vriendelijke zeemonster. Hij geeft de drie piraten een geheimzinnige maansteen, waarin een boodschap van Mara, de zeemeermin staat. Ze is in gevaar! Al haar meerminvriendjes zijn gevangen genomen en verkocht aan de verzamelaar!

Wat hebben Georgie Adams en Emily Bolam met ‘De drie kleine piraten’ een leuk en spannend (voor)leesboek geschreven. Het is een erg fijn boek om voor te lezen. Samen met je peuter of kleuter beleef je een erg spannend avontuur. Heerlijk! Elk hoofdstuk is precies lang genoeg om voor het slapengaan voor te lezen.

Het verhaal wordt geïllustreerd door leuke illustraties, waardoor het verhaal nog meer tot leven komt voor het jonge lezerspubliek. Daarnaast kun je samen met je (klein)kind ontdekken wat er op de verschillende afbeeldingen te zien. Ook staat er soms in de plaatjes nog wat tekst, dat een soort extra toevoeging aan het verhaal is. Heel leuk gedaan door de auteurs.

Adams en Bolam nemen eerst de tijd om de verschillende personages voor te stellen. Dat is prettig, want op die manier weet je wie de belangrijkste rollen binnen het verhaal zullen hebben. Vervolgens begint het spannende avontuur. Het is een leuk en fijn verhaal om voor te lezen… en wat grotere kindjes kunnen het al zelf lezen. Gewoonweg een heerlijk boek voor jong én oud!

Auteurs: Georgie Adams en Emily Bolam
Titel: De drie kleine piraten
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 92
Uitgeverij: Veldboeket Lektuur Uitgeverij
ISBN: 9789052473864