Overslaan en naar de inhoud gaan

Gillian King – Ik vergeet je niet

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Gillian King weet je vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Ik vergeet je niet’ het verhaal in te krijgen én erin te houden. Dat komt omdat het een hele mooie en intense roman. Ik had dit boek binnen twee dagen uit. Ik kon haast niet stoppen met lezen en werd als het ware “meegezogen” binnen dit verhaal. Heel intens!

Je leest het verhaal vanuit Maddy in het heden en vanuit Elisa in het verhaal. Tussendoor komen er af en toe dagboekfragmenten voorbij. Dit alles bij elkaar zorgt dat je een compleet beeld van de gebeurtenissen krijgt. King geeft stukje bij beetje de informatie die je als lezer nodig hebt om alles uit het boek te kunnen begrijpen. Daardoor zorgt ze ervoor dat je door wil blijven lezen.

De auteur heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor je je als lezer een goed beeld kunt vormen van de personages, de omgevingen en de gebeurtenissen. Er komen heftige onderwerpen aan bod in ‘Ik vergeet je niet’, maar het is geen zwaarmoedig boek geworden. King laat onder meer zien hoe je het verlies van je zus (en je dochter) probeert te verwerken en welke gevolgen dit op een gezin kan hebben.

Met tranen in mijn ogen heb ik het boek uitgelezen. Het verhaal raakt je en blijft je nog wel even bij nadat je het uit hebt gelezen.

Auteur: Gillian King
Titel: Ik vergeet je niet
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402707113