Overslaan en naar de inhoud gaan

Graeme Simsion – Het Rosie Resultaat

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was zelf toen een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje "anders'.

Don besluit het Hudson Project te starten. Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties pakt Don planmatig aan. Maar Hudson is niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar in een project vangen.

Na ’Het Rosie Project’ en ’Het Rosie Effect’ is Graeme Simsion terug met een derde deel, getiteld ‘Het Rosie Resultaat’. En wat heeft hij wederom een heerlijk verhaal geschreven.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je in het verhaal en ben je blij dat je favoriete personages - Don en Rosie - weer terug zijn. En wat nog leuker is: de twee hebben een zoon, Hudson, en ook hem sluit je meteen in je hart. Dankzij de beeldende schrijfstijl van Simsion zie je de verschillende personages zo voor je. Dat geldt ook voor bepaalde gebeurtenissen. Altijd knap als een auteur dat voor elkaar krijgt.

‘Het Rosie Resultaat’ bevat meer dan alleen maar leuke en humoristische scènes. Simsion snijdt ook een aantal serieuze thema’s aan, waaronder autisme en het verwerken van verdriet. Dit maakt het verder geen zwaarmoedig boek, maar het geeft het verhaal wel net wat extra’s. Het leert de lezer ook het een en ander. Liefhebbers van de Rosie-reeks zullen ook zeker van dit derde deel genieten.

Auteur: Graeme Simsion
Titel: Het Rosie Resultaat
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024583768