Overslaan en naar de inhoud gaan

Greet Ilegems – Hybrid 2: De kleuren van het licht

Amina wordt plots wakker in een onbekende, magische stad. Het blijkt een hoog ontwikkelde samenleving te zijn, die nagenoeg ideaal lijkt en waar mensen zelfs in beeldentaal met elkaar kunnen communiceren. Ze herinnert zich echter niets meer over haar verleden, zelfs niet over Matheian; de jongen die haar ooit tot daar bracht.

In de wereld waar Amina vandaan komt, is haar oud-klasgenoot, Gauthier Dumont, op zoek naar het geheim achter Amina's verdwijning. Hij ontdekt een link met de dood van zijn vader; een ontdekking die de koers van zijn leven verandert en nog meer mysterieuze vragen doet rijzen. Wat was zijn vader op het spoor gekomen? Wat is de waarheid, in een wereld vol leugens?

Na het boeiende eerste deel volgde een tweede deel uit de Hybrid-reeks, getiteld ‘De kleuren van het licht’. Greet Ilegems heeft zichzelf met dit tweede deel overtroffen. Je merkt nu dat de auteur zich vanaf het eerste boek bewust was dat ze een reeks wilde schrijven. Zaken uit het vorige verhaal komen terug en komen soms zelfs in een ander daglicht te staan. Heel interessant gedaan! Het is daarom wel aan te raden om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

In ‘De kleuren van het licht’ komen zowel bekende als nieuwe personages voorbij. De bekende personen leer je weer wat beter kennen; de nieuwe zorgen ervoor dat het verhaal als het ware in beweging blijft en niet stil blijft staan. Tel daar de vlotte en beeldende schrijfstijl van Ilegems bij op en je kunt je heerlijk in het verhaal onderdompelen.

Als je de laatste bladzijden van dit boek hebt gelezen, kun je alleen maar hopen dat de auteur nog meer delen in de Hybrid-reeks zal gaan schrijven. Ik kijk er al naar uit!

Auteur: Greet Ilegems
Titel: Hybrid 2: De kleuren van het licht
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: World of Hybrid
ISBN: 9789082390414