Overslaan en naar de inhoud gaan

Hanna Lindberg – Stockholm Cuisine

In de wereld van sterrenrestaurants draait alles om status en er is geen groter statussymbool dan de Gouden Koksmuts. Al tien jaar op rij gaat de award naar chef Florian Leblanc, maar dit jaar wordt gefluisterd dat niet Florian, maar zijn ex-partner en aartsvijand Jon Ragnarsson kans maakt.

Journaliste Solveig Berg woont de prijsuitreiking bij met haar baas, Vanja Stridh. Vanja werkt al een aantal weken aan een geheim project waar ze Solveig die avond over zal inlichten. Maar op het moment dat de winnaar bekend wordt gemaakt gaan ineens alle lichten uit en klinken er schoten. Als de lichten weer aangaan ligt Vanja op het podium. Dood.

‘Stockholm Cuisine’ is het tweede deel in de Stockholm-reeks. Het eerste boek, getiteld ‘Stockholm Confidential’, had ik niet gelezen. Daar merkte ik gelukkig weinig van tijdens het lezen van dit tweede boek.

Wat heeft Hanna Lindberg een spannende en boeiende thriller geschreven. Na het lezen van de flaptekst is je nieuwsgierigheid meteen gewekt. Waarom is Vanja dood? Aan welk geheim project werkte zij? En hoe moet dit nu verder? Meteen na het mysterieuze begin van het boek zit je in het verhaal. De auteur weet de aandacht van haar lezers goed vast te houden en bouwt de spanning op een mooie manier op.

Hoe verder je in het verhaal komt, hoe sneller je voor je gevoel gaat lezen. Je wil weten hoe alles in elkaar steekt en wat het een met het ander te maken heeft. Lindberg heeft met ‘Stockholm Cuisine’ een ijzersterke thriller geschreven. Haar eerste boek wil ik zeker ook nog gaan lezen.

Auteur: Hanna Lindberg
Titel: Stockholm Cuisine
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022584842