Overslaan en naar de inhoud gaan

Heleen van der Kemp – Bijwerking

Het toeristenseizoen is volop bezig als politierechercheur Britt Franken te maken krijgt met de dood van een mysterieuze jongen. Hij heeft geen ID-kaart of andere persoonlijke spullen bij zich. Het enige dat bij hem gevonden wordt, zijn partydrugs. Deze zijn van hetzelfde type als die waardoor meerdere toeristen onwel zijn geworden. Wie is deze jongen? En wat heeft hij met de drugs te maken?

Een week later worden Britt en haar collega’s opschrikt door een tweede dood. Een jongeman is het slachtoffer geworden van een schijnbaar willekeurige kopschoppartij in de Jordaan. Was het wel willekeurig? Of is er meer aan de hand dan Britt en haar team voor ogen kunnen houden?

‘Bijwerking’ begint met een spannende proloog, die een aantal vragen oproept. Heleen van der Kemp trekt je met deze eerste pagina’s meteen in haar boek. Ze heeft een prettige, vlotte schrijfstijl en behandelt actuele onderwerpen, namelijk foute drugs en het kopschoppen. Ze schrijft een zeer realistisch verhaal. Stukje bij beetje geeft de auteur informatie over de personages en de gebeurtenissen. Daardoor leg je het boek maar moeilijk weg.

Vanuit verschillende perspectieven wordt het verhaal in ‘Bijwerking’ verteld. Als lezer krijg je daardoor een vrij compleet beeld van alles en weet je meer dan de politie. Op een gegeven moment komt alle informatie bij elkaar en dat leidt tot een spectaculaire ontknoping. Hoe dichter je bij deze ontknoping komt, hoe spannender het verhaal wordt. Je zit haast op het puntje van je stoel en wilt op dat moment alleen nog maar verder lezen.

Het einde van het boek is open en vraagt om meer… vooral nadat je de verrassende epiloog hebt gelezen. Hopelijk schrijft Van der Kemp nog een vijfde deel over Britt en het team waar zij bij hoort..

‘Bijwerking’ is het vierde deel met politierechercheur Britt Franken in de hoofdrol. De delen zijn prima afzonderlijk te lezen. Voor het complete verhaal rondom Britt is het wel handig om alle boeken “in de goede volgorde” te lezen.

Auteur: Heleen van der Kemp
Titel: Bijwerking
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023495932