Overslaan en naar de inhoud gaan

Heleen van der Kemp – Onschendbaar

Vrijwel elke nacht herleeft rechercheur Britt Franken de overval waarbij haar man in het bijzijn van haar en hun dochtertje Bo omkwam. Deze verschrikkelijke gebeurtenis is alweer 13 jaar geleden gebeurd, maar Britt blijft eraan denken. Ten einde raad – en op aandringen van haar dochter – neemt ze contact op met Erika Zwart, een medium voor spirituele begeleiding. Erika vangt niet alleen signalen op van Britts overleden man, maar ook over de zaak waar Britt aan werkt.

Twee jongens zijn ontvoerd, op vreselijke wijze misbruikt en daarna vermoord. Beide jongens droegen een leren kap op hun hoofd. Het lijkt erop dat ze het slachtoffer zijn geworden van een pedofielennetwerk. Dan verdwijnt er opnieuw een jongetje. Is hij in handen van hetzelfde netwerk? Ontdekken Britt en haar collega’s op tijd wie erachter zit voordat het te laat is?

In ‘Onschendbaar’ volg je meerdere verhaallijnen, waarvan je niet meteen weet wie wie is en welke rol hij/zij in het boek heeft. Van bijna iedereen weet je wel de naam, behalve bij de cursiefgedrukte passages. Door de snelle persoonswisselingen zit er enorm veel vaart in het verhaal. En dat past er goed bij, aangezien het zich in een relatief kort tijdsbestek afspeelt. Heleen van der Kemp laat zien wat er allemaal gaande is bij de politie als er een kind vermist is. Elke seconde telt dan. Het zorgt ervoor dat je zelf ook steeds sneller gaat lezen, omdat je graag wilt dat het goed afloopt.

Van der Kemp zet een overtuigend en geloofwaardig verhaal neer. In haar dankwoord benadrukt ze dat ‘Onschendbaar’ een fictief verhaal is, maar het komt wel heel realistisch over. Zonder dat de auteur te gedetailleerd is, krijg je wel een beeld wat de kinderen hebben moeten ondergaan. En dat is helaas niet mis. Ik heb het boek daardoor af en toe even weg moeten leggen. Al met al is het wederom een geweldige thriller waarin we rechercheur Britt weer wat beter leren kennen.

‘Onschendbaar’ is het derde deel met rechercheur Britt Franken in de hoofdrol. Het verhaal is prima op zichzelf te lezen. In de eerdere delen ‘Blond 15’ en ‘Afrekening’ leer je wel het een en ander over Britt en haar verleden. Voor een zo volledig mogelijk beeld is het aan te raden om alle boeken te lezen.

Auteur: Heleen van der Kemp
Titel: Onschendbaar
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 299
Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023478492