Overslaan en naar de inhoud gaan

Hendrik Groen – Rust en Vreugd

Als Emma Quaadvliegh na het overlijden van haar man oude papieren opruimt, vindt ze een vergeten inschrijving terug voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. Ongemerkt is er elf jaar wachttijd verstreken, ze kan nu elk huisje krijgen dat vrijkomt.

Ook de voorzitter van de vereniging komt onuitgenodigd op de thee. Om kennis te maken, maar vooral om haar te wijzen op de regels met betrekking tot de hoogte van de heg, het bestrijden van het onkruid en de verplichte algemeen onderhoudsbeurten. Het gesprek verloopt wat stroef. Emma vermoedt dat de voorzitter haar niet meteen in de categorie ‘nette tuinders’ indeelt.

Al snel blijkt dat het er tussen de tuinders in het prachtige groene paradijs niet altijd even vredelievend aan toe gaat. Toch is Emma vastbesloten er hoe dan ook iets moois van te maken.

Na onder andere de zeer succesvolle dagboeken over Hendrik Groen heeft de auteur achter dit pseudoniem een geweldig boek over een volkstuinvereniging geschreven. Meteen vanaf het begin kom je als lezer lekker in dit verhaal en lach je regelmatig hardop wat er zich allemaal afspeelt bij deze vereniging. Hendrik en Evert hadden hier overigens uitermate goed tussen gepast.

Groen heeft een hele prettige en toegankelijke schrijfstijl, waardoor het verhaal van ‘Rust en Vreugd’ heerlijk leest. Je ziet de volkstuinen en de tuinhuisjes zo voor je. Dat geldt ook voor de verschillende personages. De auteur heeft een aantal opvallende en kleurrijke personen gecreëerd, die elk op hun eigen manier het verhaal weten op te leuken. Heerlijk!

Voor je het weet, heb je ‘Rust en Vreugd’ uit en heb je een aantal leuke en grappige leesuurtjes erop zitten. Hopelijk komt er ooit nog een tweede deel over deze volkstuinvereniging… of wordt hier ook een serie van gemaakt. Ik ben voor!

Auteur: Hendrik Groen
Titel: Rust en Vreugd
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789029094122