Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Jackson – Lief meisje, kwaad bloed

Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Haar true crime-podcast over de moordzaak die ze een jaar geleden oploste ging dan wel viral, toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.

Die belofte moet ze breken wanneer een kennis vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, komt Pip in actie. Tijdens haar zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar dorp… En dit keer luistert iedereen mee via haar podcast. Zal ze Jamie vinden voor het te laat is?

Na het lezen van ’Moordgids voor lieve meisjes’ was ik erg benieuwd naar het volgende boek van Holly Jackson. ‘Lief meisje, kwaad bloed’ heb ik ook met veel plezier gelezen.

Net zoals bij het eerste deel word je als lezer meteen meegetrokken in dit tweede verhaal van Pip Fitz-Amobi. Het idee is ongeveer hetzelfde: Pip gaat weer op onderzoek uit; alleen is het deze keer geen moordzaak maar een vermissingszaak. Dat maakt het soms nog spannender, omdat je erg benieuwd bent of de vermiste persoon levend wordt teruggevonden of niet.

Jackson weet haar lezers van het begin tot het einde te boeien. Het liefste blijf je lekker doorlezen in dit boek. Je bent benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren en hoe het af zal lopen. Niet alles dat in het verhaal gebeurt, is even geloofwaardig maar dat maakt je eigenlijk niet uit. Je hebt Pip in je hart gesloten en je vindt haar een lief en leuk personage. Je leert haar en haar omgeving nog wat beter kennen en dat is gewoon heel fijn. Al met al is ‘Lief meisje, kwaad bloed’ een mooi en fijn vervolg. De grote vraag is: zijn Pips opsporingsdagen nu echt verleden tijd… of komt ze nog een keer terug?

Auteur: Holly Jackson
Titel: Lief meisje, kwaad bloed
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: Volt
ISBN: 9789021425368