Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Jackson – Moordgids voor lieve meisjes

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

Vorig jaar heb ik heel veel positieve berichten gelezen over ‘Moordgids voor lieve meisjes’. Het maakte me daardoor erg nieuwsgierig naar dit boek, waardoor ik het besloot te kopen. Inmiddels heb ik het gelezen en snap ik het enthousiasme.

Meteen vanaf het eerste deel weet Holly Jackson je in het verhaal te trekken. De afwisseling tussen het verhaal zelf, de voortgangslogboeken en de gesprekken met verschillende personages weten de lezer continu te boeien. Tel daarbij een heel leuk en fijn hoofdpersonage op en je hebt gewoon een heel fijn boek te pakken. Pippa weet wat ze wil en ze is niet van plan zich door iets of iemand te laten afleiden. Zelfs niet als niet alles wat ze doet zonder gevaar is… Je kunt als lezer eigenlijk alleen maar respect voor haar hebben.

Jackson geeft haar lezers stukje bij beetje meer informatie over de zaak. Hierdoor zorgt ze ervoor dat als lezer door wil blijven lezen. Je moet gewoon weten wat er nu precies gebeurd is en welke gevolgen dit heeft gehad. Zo knap als een auteur het voor elkaar krijgt dat je alles en iedereen om je heen vergeet en alleen maar wil blijven lezen. Dat is het geval bij ‘Moordgids voor lieve meisjes’. Absolute aanrader om te lezen wat mij betreft!

Auteur: Holly Jackson
Titel: Moordgids voor lieve meisjes
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 448
Uitgeverij: Volt
ISBN: 9789021422435