Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Martin – Een zomer om van te dromen

Eva komt niet veel buiten de deur komt en het liefst in haar eigen bubbel blijft. Haar moeder was precies het tegenovergestelde: een vrije vogel die avontuur en spanning zocht in alle hoeken van de wereld.

Als haar moeder overlijdt, vindt Eva een bucketlist die haar moeder nooit heeft kunnen voltooien. Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en haar moeders dromen te vervullen. Met hulp van de knappe gids Thor Anderson gaat ze de wereld ontdekken. En dat is niet de enige ontdekking die ze doet…

Holly Martin zorgt ervoor dat je in ‘Een zomer om van te dromen’ je even helemaal in een andere wereld waant. Doordat hoofdpersonage Eva een bijzondere wereldreis maakt, mag je met haar mee naar een aantal mooie plekken die je wellicht nog nooit bezocht hebt. De auteur heeft een hele fijne, beeldende schrijfstijl waardoor je je echt even op al die plekken waant. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Hoe leuk is het dat Nederland ook nog even voorbij komt.

Martin weet je vanaf het eerste hoofdstuk mee in dit mooie en romantische verhaal te slepen. Je leeft mee met Eva, vooral door het overlijden van haar moeder. Je zou ook wel even een beschuitje met Thor willen eten. En je wil beide personages een spreekwoordelijke schop onder hun kont geven als ze te voorzichtig zijn. Oftewel: je zit helemaal in het verhaal en je kunt het boek maar lastig wegleggen.

Niet alles binnen ‘Een zomer om van te dromen’ verloopt even verrassend, maar dat maakt je eigenlijk helemaal niets uit. Soms zijn voorspelbare situaties in een (feelgood) roman storend, maar dat is in dit boek niet het geval. Je beleeft een aantal fijne, mooie en interessante leesuurtjes als je je onderdompelt in dit bijzondere avontuur.

Auteur: Holly Martin
Titel: Een zomer om van te dromen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020548426