Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Martin – Het dorpje Happiness

Willow heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt.

De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Met ‘Het dorpje Happiness’ heeft Holly Martin een hele fijne roman geschreven, waarin je heerlijk even weg kunt dromen. De auteur heeft een prettige en beeldende schrijfstijl. Hierdoor komt het dorpje met al haar inwoners helemaal tot leven voor je. Dat varieert van de erbarmelijke staat waarin de huizen zich lijken te bevinden tot het winkeltje waarin Willow haar bijzondere kaarsen maakt. Zelfs de gerechten die in de plaatselijke pub bereidt worden, zie je als lezer helemaal voor je. Het is altijd heel prettig als een auteur dit voor elkaar krijgt.

Het verhaal van ‘Het dorpje Happiness’ verloopt niet heel verrassend. Sommige wendingen zie je al van verre komen. Toch weet Martin een aantal verrassingen in het verhaal te stoppen, die geloofwaardig zijn en het allemaal net wat extra’s te geven. Het is af en toe gewoon lekker om weg te kunnen dromen in een fijne feelgood roman. Kruip met een dekentje op de bank en waan je voor een paar uur even in Happiness!

Auteur: Holly Martin
Titel: Het dorpje Happiness
Serie: Happiness
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539400