Overslaan en naar de inhoud gaan

The Indie Awards komen eraan

The Indie Awards zijn een feit! Hoewel er al veel literaire prijzen zijn in Nederland, richt geen enkele zich exclusief op boeken die uitgegeven zijn in eigen beheer. Om de toenemende groep indie-auteurs de waardering te geven die ze verdienen, hebben Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) deze nieuwe prijs in het leven geroepen. Met een heuse uitreiking op 14 april 2018 in een theaterzaal in Amsterdam, is dit hét nieuws in de boekenwereld.

De jury
Bij een uitreiking van prijzen hoort natuurlijk ook een jury. De jury van The Indie Awards bestaat uit Danique E, Danique V, Yara en Tedje, oftewel: de meiden van Adorablebooks.nl, Eveline Broekhuizen (van Elibro Tekst & Redactie), Sophie Ham (Literatuurplein) en Arno Kuipers (Koninklijke Bibliotheek). De juryleden vinden dat boeken in eigen beheer meer positieve aandacht en meer waardering verdienen.

Prijzen
De Indie Awards bestaan uit de volgende prijzen:
Juryprijzen:
- Beste boek 2017
- Meest verrassende plottwist
- Meest memorabele personage
Publieksprijzen:
- Beste boek 2017
- Meest spannende cliffhanger
- Mooiste cover
Mystery Award

Stemmen
Wil jij een (e-)boek nomineren voor The Indie Awards? Dat kan nog de gehele maand november! Ga dan naar theindieawards.nl/nomineren/ en laat weten welk (e-)boek dat in eigen beheer is uitgebracht de aandacht verdient. Je kunt op dit moment alleen (e-)boeken nomineren. Het daadwerkelijke stemmen vindt in februari 2018 plaats.

De genomineerden komen in aanmerking voor publieksprijzen en de juryprijzen. Vanuit alle nominaties gaan Sanne en Simone filteren: puur of ze voldoen aan de voorwaarden. Is dat het geval, dan gaan de boeken naar de "driekoppige" jury en worden ze online bekendgemaakt. De jury gaat hun favorieten kiezen, maar de lezers ook. Op de tweede dag van het nomineren stond de teller al op 117 titels! Dus wacht niet langer en laat weten welk boek jij wil nomineren voor The Indie Awards!