Overslaan en naar de inhoud gaan

Inge Hustings-Goes – Vlindervrouw

Florentina en Joris hebben een kinderwens die maar niet in vervulling lijkt te gaan. Vlindervrouw neemt je mee in het langdurige proces van medische behandelingen en hoe dat proces door Florentina en Joris wordt doorleefd. Het uitblijven van de zwangerschap leidt niet alleen tot grote psychische problemen bij Florentina, maar ook tot steeds meer afstand tussen haar en Joris.

Gedurende deze periode verblijft Florentina bij haar goede vriendin Lotte en probeert ze via haar oma informatie te verkrijgen over haar overleden oudtante Marit. Zij is altijd kinderloos gebleven en Florentina vraagt zich af of dit mogelijk genetisch bepaald is. Tijdens deze zoektocht komt echter een oud en duister familiegeheim bovendrijven…

De ondertitel van ‘Vlindervrouw’ luidt ‘Een intense kinderwens, een emotioneel ivf-traject en een oud familiegeheim’. Mede daardoor was ik geïnteresseerd in dit boek. Voor mijn man en ik was het namelijk niet vanzelfsprekend om kinderen te krijgen. Bij één op de zes stellen is dit het geval. Bij ons is inmiddels ontdekt wat de oorzaak is én wij zijn in augustus voor het eerst ouders geworden. Onze kinderwens is uit mogen komen. Daar ben ik vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was enorm dankbaar voor.

Tijdens het lezen van ‘Vlindervrouw’ herkende ik sommige gevoelens en gedachten van hoofdpersonage Florentina. Inge Hustings-Goes heeft van haar een bijzonder en oprecht personage gemaakt. Je leeft met haar mee en je gunt haar als het ware de hele wereld. Het is mooi hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen.

Hustings-Goes heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest. Het bestaat uit drie delen met elk relatief korte hoofdstukken. Ook dat zorgt ervoor dat het fijn te lezen is. De auteur combineert het hebben van een kinderwens met een oud familiegeheim, waardoor ‘Vlindervrouw’ van het begin tot het einde blijft boeien.

Auteur: Inge Hustings-Goes
Titel: Vlindervrouw
Genre: Roman
Aantal pagina's: 162
Uitgeverij: Boekscout
ISBN: 9789402247091