Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrid Oonincx – Nickname

Noor, Dagmar en Roos zijn alle drie actief binnen een chatbox. Ze leren elkaar steeds beter kennen en delen al gauw hun dagelijkse beslommeringen. Ze hebben zo hun eigen geheimen die ze alleen aan elkaar durven toe te vertrouwen. Noor wil heel graag zwanger worden, maar dat lukt niet. Dagmar is onverwachts zwanger geworden en ze weet niet wat ze daarmee moet doen. En Roos denkt dat haar man een ander heeft.

Zo goed als dat online lukt, proberen de drie vrouwen elkaar te helpen. Voordat ze het goed en wel doorhebben, worden hun levens met elkaar verweven op een vervelende manier. Hoe gaan de vrouwen hiermee om? En verloopt dat allemaal wel vlekkeloos?

Tijdens het Boekenfestijn in Utrecht zag ik ‘Nickname’ van Ingrid Oonincx liggen. De kaft trok mijn aandacht en dat gold ook voor de flaptekst nadat ik die gelezen had. Ik kende deze auteur nog niet, maar ik was erg benieuwd naar het boek geworden. Dit verhaal was ingestuurd voor een schrijfwedstrijd in 2009 en had gewonnen. Het boek is meteen in mijn mandje beland. Daar heb ik geen spijt van gekregen, want wat heeft de auteur een spannend en goed boek geschreven.

Je leert in ‘Nickname’ drie vrouwen kennen: Noor, Dagmar en Roos. Afwisselend vanuit deze personages lees je het verhaal met tussendoor een chatchessie tussen twee of drie vrouwen. Het wekt een heleboel vragen op bij de lezer. Wie zijn deze vrouwen? Welke nickname staat voor welke vrouw? Wat doen ze in hun dagelijkse leven? Langzaamaan krijg je antwoord op al je vragen… en kom je nog veel meer te weten.

Doordat de auteur stukje bij beetje informatie prijsgeeft, blijf je geboeid. Net als je iets te weten komt over de één, ga je alweer door naar het leven van de ander. En dat gaat zo eigenlijk het gehele boek door. Bij sommige situaties waarin de vrouwen terechtkomen, vraag je je af of je dat zelf ook zo zou oplossen. Maar waarschijnlijk weet je het echte antwoord daar pas op als je zelf in zo’n situatie terechtkomt. En laten we maar hopen dat de meeste situaties uit dit boek niet in je dagelijkse leven zullen gaan gebeuren. Al met al was dit een prettige eerste kennismaking met Ingrid Oonincx.

Auteur: Ingrid Oonincx
Titel: Nickname
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 271
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044332810