Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrid Oonincx – Wakker

Mediaproducer Liz, zangeres Robin en de onlangs vader geworden Jonathan hebben één belangrijke overeenkomst: hun slapeloosheid zorgt voor grote problemen in hun leven. Uitgeput en ten einde raad melden ze zich aan voor een experimentele slaaptherapie in een voormalige abdij.

Wanneer er een dode valt, ontdekken Liz, Robin en Jonathan dat ontsnappen uit het klooster onmogelijk is. Vechtend tegen de slaap worden ze op de proef gesteld en proberen ze te ontkomen aan de moordenaar.

Ingrid Oonincx vertelt het verhaal van ‘Wakker’ vanuit drie personages: Liz, Robin en Jonathan. De auteur geeft je kort de tijd om de drie personages te leren kennen, voordat ze in slaaptherapie gaan. Dat is handig gedaan, omdat je zo al wat binding met de personen kunt krijgen. Je hebt in ieder geval direct medelijden met ze vanwege hun extreme slaaptekort. Jonathan kon ik nog het beste volgen, omdat ik zelf twee kinderen heb. Gelukkig heb ik nooit zo slecht geslapen als Jonathan toen mijn kinderen heel klein waren.

Vanaf het moment dat de slaaptherapie is begonnen, komt er spanning in het verhaal. Wie zijn de andere deelnemers aan deze therapie? Hoe zit het met de mensen die hen begeleiden? Gaat de therapie echt helpen? Je wordt als het ware helemaal meegezogen in het verhaal en je bent heel benieuwd hoe het verder gaat. Dat zorgt ervoor dat je lekker door blijft lezen. De beeldende schrijfstijl van Oonincx helpt daarbij. Doordat je personages, omgevingen en gebeurtenissen voor je ziet, blijf je continu geboeid. Heel knap gedaan.

Richting het einde komt een en ander in een stroomversnelling en ontdek je eindelijk hoe het in elkaar steekt. Als je dan denkt dat je alles gehad hebt, komt de auteur nog met een spectaculair slot. Wat is ‘Wakker’ een interessante thriller!

Auteur: Ingrid Oonincx
Titel: Wakker
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096869