Overslaan en naar de inhoud gaan

Interview met Olivia Lewis

In 2017 verscheen het eerste boek van Olivia Lewis, het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust.

Toen het eerste deel ’King: Spelen met vuur’ verscheen, was er sprake van de King-trilogie. Uiteindelijk zijn er vier delen verschenen. Wat is de reden daarvan? En waarom heeft Lewis gekozen om deze boeken onder een pseudoniem te schrijven? Op deze en enkele andere vragen krijg je hieronder antwoord.

1. Hoe kwam je op het idee om de King-reeks te schrijven?
Eigenlijk geen idee meer! Dat is namelijk best lang geleden. Het was in ieder geval op een moment dat ik al meerdere boeken in meerdere genres had geschreven en in die periode was het erotische genre echt een hype. Ik dacht, laat ik dat ook eens proberen, maar dan iets realistischer dan andere boeken in dit genre. Ik ergerde mij altijd aan de onderdanige vrouwen, die al klaarkomen van een blik of een aanraking. Doei! Dat moest beter. Ik ben het gaan proberen en volgens mij is het redelijk gelukt :-)

2. Oorspronkelijk bestond deze boekenserie uit drie delen. Waarom heb je ervoor gekozen om er uiteindelijk vier delen van te maken?
Er kwam een verhaallijn tussendoor die ik bedacht met mijn redacteur, omdat dat beter paste in het geheel. Daardoor werd deel twee uitgebreider en moest er een gedeelte naar deel 3. Toen werd dat ineens een boek met meer dan vijfhonderd bladzijden en dat is duurder om te drukken en dus in de aanschaf. In overleg met mijn uitgever heb ik er daardoor vier delen van gemaakt, en dat is me uiteindelijk goed bevallen. Het enige nadeel werd dat deel drie nogal cru eindigt. Lezeressen zullen meteen weten wat ik bedoel… Sorry!

3. Welk King-boek is je favoriet en wat is de reden daarvan?
Ik vond deel één heerlijk om te schrijven. De ruzies tussen Josh en Luci, de spanning, de overeenkomsten tussen hen en de strubbelingen die ze daardoor hebben. Fantastisch. Daarna vond ik het prettig om ‘in hun leven’ te blijven en hen op avontuur te laten gaan. Dus in principe is ieder deel favoriet. Ik denk dat ik de afsluiter ook wel heel prettig vond. Het puzzeltje valt mooi op z’n plek.

4. Waarom heb je deze serie onder een pseudoniem geschreven?
Omdat deze boeken niet in verband gebracht mogen worden met mij en mijn dagelijkse werk… Het blijft seks! Dat zou een heel lastige situatie worden.

5. Heeft het pseudoniem nog een bepaalde betekenis voor je? Zo ja: welke betekenis?
Ik wilde mijn dochter Olivia noemen, maar ik kreeg geen dochters! Helaas!

6. Hoe is het je bevallen om erotische romans te schrijven?
Ik vond de King serie heerlijk om te schrijven, maar toch waren de erotische scènes niet favoriet. Het blijft enorm moeilijk om seks mooi en goed en niet te plat of vulgair te beschrijven. Daar gaat veel tijd en nadenkwerk in zitten. Ik deed met regelmaat een uur over een scène van nog geen bladzijde, terwijl ik andere scènes supersnel op papier had. Het is in die zin echt niet het makkelijkste genre wat ik heb geschreven.

7. Ben jij #teamjosh of #teambenjamin? En waarom?
TEAM JOSH!!! Ik hou wel van dat gekke en impulsieve. Benjamin is een heel fijne man, maar ik begrijp de frustratie van Luci. Afwezigheid (fysiek maar vooral mentaal) is een killer in een relatie.

8.Ben je van plan om vaker boeken onder dit pseudoniem te schrijven?
Ik denk het wel. Ik denk dat ik het wel leuk vind om een verhaal te schrijven over Sophia, wanneer ze een jaar of twintig is. Of dat weer een serie wordt, weet ik niet. Een serie schrijven is best ingewikkeld en kost heel veel tijd. Ik schrijf ook nog boeken onder mijn eigen naam.

9.Zal je ooit aan je lezers onthullen wie je bent of blijft dit een langverwacht mysterie?
Neinnnnn… dat blijft voor altijd een goed bewaard geheim!!

Dank je wel voor je antwoorden op mijn vragen!
Dank je wel voor dit leuke interview! 3