Overslaan en naar de inhoud gaan

Ionica Smeets – Zoete kinderen eten geen suiker

Over zwanger zijn bestaan veel hardnekkige mythes en doen veel bakerpraatjes de ronde. Denk hierbij aan: Van borstvoeding geven raak je je zwangerschapskilo's extra snel kwijt · Door de luiers van tegenwoordig worden kinderen later zindelijk · Televisiekijken maakt kinderen lui, dik en dom · Straf krijgen is niet goed voor kinderen · Mozart luisteren tijdens je zwangerschap maakt je baby slimmer · Een keizersnede is gemakkelijker voor de moeder en veiliger voor de baby.

Als kersverse ouder krijg je van alle kanten ongevraagd advies over verzorging en opvoeding. Als zoveel mensen iets beweren, zal het wel waar zijn toch? Of niet?

Toen mijn man en ik erachter kwamen dat ik zwanger was, zag ik na een paar weken in de boekhandel ‘Zoete kinderen eten geen suiker’ liggen. Ik las de eerste column en was meteen geïnteresseerd, waarop ik besloot het boek aan te schaffen. En al met al bleek het een erg interessant boek te zijn.

Aan de hand van de wetenschap ontkracht Ionica Smeets fabeltjes over de zwangerschap en de opvoeding. Ze vertelt de lezer wat de uitkomsten zijn bepaalde studies en wat je daar als ouders aan hebt. Zo kun je bijvoorbeeld je baby eenvoudig bloemkool leren eten en je kleuter lekker vies laten worden. Deze en vele andere fabeltjes komen in het boek naar voren.

Smeets heeft een duidelijke en prettige schrijfstijl, waardoor je lekker vlot een aantal columns achter elkaar leest. Hoeveel je uiteindelijk met haar adviezen doet, zal in de praktijk gaan blijken. Het kan sowieso geen kwaad om ‘Zoete kinderen eten geen suiker te lezen’. Het is niet alleen interessant maar er komt ook regelmatig wat humor voorbij.

Auteur: Ionica Smeets
Titel: Zoete kinderen eten geen suiker
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 248
Uitgeverij: Nieuwezijds
ISBN: 9789057124679