Overslaan en naar de inhoud gaan

Irene Schampaert – Insta Grammer - Nordic

Instagram is populairder dan ooit. Met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers heeft de website inmiddels een overdaad aan boeiende, mooie en inspirerende accounts. Teveel om allemaal online te kunnen volgen. Daarom bundelt de nieuwe Insta Grammar-reeks ze aan de hand van verschillende thema’s. Een van de boekjes uit deze serie is ‘Nordic’.

Sinds een aantal jaar heb ik een Instagram-account waarop ik allerlei soorten plaatjes zet, waaronder over mijn liefde voor boeken en over mijn hobby Postcrossing. Veel mensen richten zich met hun Instagram-account op één onderwerp, zoals de natuur of mode. ‘Insta Grammer - Nordic' richt zich ook één thema, namelijk Scandinavië.

Sinds ik Denemarken, Zweden en Noorwegen heb bezocht, heb ik wel een zwak voor de Scandinavische landen gekregen. Met name de natuur vind ik daar prachtig. Dat maakt het bekijken van ‘Insta Grammer - Nordic' een waar feestje. Irene Schampaert heeft vanuit verschillende accounts de mooiste en meest bijzondere foto’s uit het Hoge Noorden geselecteerd met tussendoor enkele bijzondere quotes. Je krijgt van alles te zien, niet alleen de natuur maar bijvoorbeeld ook cultuur en kunst. Dat maakt het een leuk en veelzijdig boekje.

Het leuke is dat bij elke foto de accountsnaam vermeld staat. Op die manier kun je heel gemakkelijk op Instagram nog meer foto’s bekijken. De afbeeldingen van @Nikolajthaning en @Servoss waren favoriet bij me. Hun accounts heb ik inmiddels bekeken. Voor liefhebbers van Scandinavië is ‘Insta Grammer - Nordic' een aanrader om in huis te halen of geef het cadeau aan een familielid of vriend van je die dol is op dit land.

Auteur: Irene Schampaert
Titel: Insta Grammer - Nordic
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401436946