Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Boter – De DierenRidders: De hond van nummer 13

Pieter krijgt nieuwe buren. De buurjongen Milan is een paar jaar ouder en heeft een hond. Op een dag ziet Pieter vanuit zijn raam hoe de buurjongen zijn hond een schop geeft. Pieter schrikt enorm en weet niet wat hij moet doen. Hij durft de buurjongen niet aan te spreken, want die ziet er heel sterk uit.

Als de buurjongen het nog eens doet, kan hij het niet langer aanzien. Dit is duidelijk werk voor de DierenRidders! Ze moeten aan de slag voordat het te laat is…

De DierenRidders hebben het druk met school, spelen, sporten… en opletten dat het goed gaat met de dieren. Na twee leuke en spannende delen is ‘De DierenRidders: De hond van nummer 13’ alweer het derde deel uit deze reeks.

Iris Boter zet in elk deel één van de DierenRidders centraal. In dit derde boek is dat Pieter. Hij heeft moeite met sommige vakken op school en krijgt bijles van zijn vader, maar dat helpt niet altijd even goed. En nog belangrijker: hij ziet dat er iets gebeurt met de hond van zijn nieuwe buren. Voor de doelgroep zullen dit in zekere mate herkenbare thema’s zijn. Iedereen heeft wel één of twee vakken waar hij of zij wat minder in is. Hoe ga je daarmee om? ‘De DierenRidders: De hond van nummer 13’ nodigt uit om daarover te praten. Dat geldt ook voor de andere thema’s die in dit boek voorbij komen.

Als je eenmaal één boek uit De DierenRidders-reeks van Boter hebt gelezen, wil je ze uiteindelijk allemaal een keer lezen. Geslaagde serie voor jong én oud!

Auteur: Iris Boter
Titel: De DierenRidders: De hond van nummer 13
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000349203