Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Boter – De DierenRidders: De papegaai in de kast

Amy’s oma kan niet meer zo goed voor zichzelf zorgen en daarom verhuist ze naar een wooncentrum genaamd De Zonnehof. Alleen mogen daar geen huisdieren gehouden worden. Oma kan haar papegaai meneer Van Hamelen dus niet meenemen en dat vindt ze heel erg.

Amy’s moeder wil de papegaai niet in huis hebben, dus waar moet meneer Van Hamelen dan naartoe? Als Amy bij haar oma op bezoek gaat, merkt ze dat oma haar papegaai heel erg mist. Tijd voor de DierenRidders om in actie te komen!

‘De papegaai in de kast’ is alweer het vierde deel over De DierenRidders. Voor mij was het de eerste kennismaking met deze gezellige groep dierenvrienden, maar dat maakte verder niet uit. Het verhaal is prima zelfstandig te lezen.

Iris Boter heeft een spannend en grappig verhaal geschreven, waarbij een kleine serieuze ondertoon zit over het leven in een verzorgingshuis. Voor de kinderen die dit boek zelf lezen of eruit voorgelezen worden, zal dit niet de hoofdlijn zijn. Zij zullen samen met De DierenRidders op avontuur gaan om voor meneer Van Hamelen een leuk plekje te vinden.

De illustraties van Mark Janssen maken het verhaal helemaal af. Zo komt het nog meer tot leven voor de kinderen. Hopelijk schrijft Boter nog vaker boeken over De DierenRidders. Na ‘De papegaai in de kast’ ben ik nieuwsgierig geworden naar de vorige delen.

Auteur: Iris Boter
Titel: De DierenRidders: De papegaai in de kast
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000352319