Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Boter – De DierenRidders: Een kans voor een kat

Koen zit bij de DierenRidders in de klas. Hij kan goed voetballen, maar hij wil écht niet op voetbal. En als ze vragen of hij mee gaat naar de film, reageert hij heel boos. Hij heeft vaak geen brood mee en trakteren doet hij op zijn verjaardag niet. Wat is er met hem aan de hand?

Dan ontdekken de DierenRidders wat er bij Koen thuis aan de hand is. Hierdoor moest zelfs Koens kat Rembrandt naar het asiel. Ze maken een plan om Koen te helpen, maar gaat het ook lukken om Rembrandt uit het asiel te krijgen?

‘Een kans voor een kat’ is alweer het vijfde deel uit de DierenRidders-reeks. Het mooie aan deze reeks boeken is dat Iris Boter telkens een leuk en spannend verhaal schrijft, waarin ze een belangrijk thema behandeld. In voorgaande delen heeft ze het bijvoorbeeld gehad over hoe het is om een gehandicapte broer of zus te hebben (zie: ’De DierenRidders: Hero, de superheldenhulphond). Het nodigt (groot)ouders uit om over het thema van het boek te praten en (klein)kinderen daar meer over te lezen.

In dit nieuwste deel behandelt Boter hoe het is om niet veel geld te hebben. De hoofdpersonen, oftewel de DierenRidders, denken op een gegeven moment na hoe het zou zijn om niet zomaar alles te krijgen wat je wil of te kunnen eten waar je zin in hebt. Dat is een belangrijke les om mee te geven aan kinderen. Overigens wordt dit niet op een belerende toon verteld; het verhaal is op een leuke manier geschreven. Kinderen zullen zich vooral afvragen waarom Koen zo raar doet en of het lukt om Rembrandt terug naar Koen te krijgen. Dat maakt van ‘Een kans voor een kat’ een leuk en leerzaam kinderboek. Op naar het volgende deel…!

Auteur: Iris Boter
Titel: De DierenRidders: Een kans voor een kat
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000356386