Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Boter – De DierenRidders: Een pony op driehoog

Op Marktplaats ontdekken Nora en haar vrienden een pony, Toos. Met Nora's verjaardagsgeld doen ze een bod van vijftig euro. Dat is genoeg, want ze mogen de pony de volgende dag al ophalen. Alleen waar laat je een pony? Het kan bij Nora, maar die woont op de derde verdieping.

Hoe houden ze Toos verborgen en hoe krijgen ze al dat hooi naar boven? Als Toos ontsnapt en op het schoolplein loopt, weten de DierenRidders dat het zo niet langer kan. Ze moeten haar verkopen en plaatsen daarom zelf een advertentie op Marktplaats. Maar zijn de mensen die Toos komen ophalen wel betrouwbaar…?

Iris Boter heeft met De DierenRidders een leuke kinderboekenserie gecreëerd. Je kunt de boeken zelfstandig van elkaar lezen. Inmiddels zijn er al vijf verschenen. ‘De DierenRidders: Een pony op driehoog’ is het tweede deel uit de reeks.

Het interessante aan deze boeken is dat het verhaal een extra boodschap bevat. De auteur legt belangrijke thema’s uit. In dit tweede deel is dat onder meer hoe je met Marktplaats om moet gaan. Niet iedereen op deze website is wie hij of zij zegt dat hij is. Dankzij zo’n boek kun je als (groot)ouder gemakkelijk dieper ingaan op het thema.

Daarnaast maakt Boter er een spannend en leuk verhaal van. Hoe kan een pony nou in een flat wonen? Het idee alleen al zal kinderen (en hun (groot)ouders) laten lachen. De illustraties van Mark Janssen maken het helemaal compleet.

Auteur: Iris Boter
Titel: De DierenRidders: Een pony op driehoog
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000346332