Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Houx – Scoop!

Esmée Evers verhuist vanuit een klein dorpje in Brabant naar de grote stad, waar ze als redactiechef bij ‘Go Glam!’ aan het werk gaat. Tenminste, ze vertelt aan haar studievriendinnen dat ze die baan heeft. In werkelijkheid is ze redactieassistente.

Het wordt voor Esmée een stuk lastiger om haar leugentje vol te blijven houden als een van haar vriendinnen ook een baan bij ‘Go Glam!’ krijgt. Om precies te zijn wordt Jasmijn zelfs de bazin van Esmée. En dat heeft toch wel een aantal gevolgen… zowel op werk- als op vriendschappelijk gebied. Zou Esmée het dan niet verder gaan schoppen dan een assistente? Of een hulpje zoals Jasmijn haar tegenwoordig noemt? Maar dan krijgt Esmée de kans om zichzelf te bewijzen als een bekende televisiester noodgedwongen moet onderduiken. Ze bedenkt een krankzinnig plan dat op meerdere vlakken gevolgen heeft voor Esmée. Hoe zal dat aflopen?

Via Twitter ontdekte ik Iris Houx, die regelmatig berichtjes plaatste over haar te verschijnen debuutroman ‘Scoop!’ Het maakte me erg nieuwsgierig naar dit boek. En wat heeft de auteur een leuk en grappig debuut geschreven.

Na een kort eerste hoofdstuk ga je een aantal weken terug in de tijd. Je bent meteen nieuwsgierig wie de personages uit dat eerste hoofdstuk zijn en wat dat voor de rest van het verhaal betekent. Houx zorgt er daarmee voor dat ze haar lezers meteen in het verhaal vasthoudt. Ook haar leuke en luchtige schrijfstijl draagt daaraan bij. Esmée is een personage dat je meteen in je hart sluit. Je leert haar goed kennen, omdat het verhaal vanuit haar ik-persoon is verteld. En je zou zo vriendinnen met haar willen worden.

‘Scoop!’ leest lekker vlot en kent de nodige grappige momenten, waarin Esmée meestal de hoofdrol speelt. De auteur laat met haar debuut zien hoe goed ze kan schrijven. Het boek smaakt absoluut naar meer, dus hopelijk is Houx alweer bezig met een tweede boek. En ben je nog op zoek naar een boek om mee op vakantie te nemen? Stop ‘Scoop!’ dan maar gauw in je koffer of in je handbagage.

Auteur: Iris Houx
Titel: Scoop!
Genre: Roman
Aantal pagina's: 448
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044349689