Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Visser – Bij kennis

Wanneer Julia Vermeer het meest recente filmpje van haar vloggende broertje Joost ziet, kan ze hem wel wurgen. Samen met de rest van Nederland ziet ze zichzelf, onder invloed van pijnstillers, haar oneindige liefde verklaren aan haar behandelend arts.

Wat de rest van Nederland echter niet weet is dat het filmpje, naast een uiterst gênante vertoning, ook een reünie laat zien. Thomas, dat was de naam van haar beste vriend en eerste liefde die ze elf jaar geleden voor het laatst zag. Deze hereniging had ze zich dan ook heel anders voorgesteld: het liefst in een flatterende jurk, aan de arm van een Ryan Gosling look-a-like en niet met het seksleven van een zwaarlijvige panda.

Het maakt de situatie er niet makkelijker op als blijkt dat haar collega en aartsvijand Sara haar zinnen op Thomas heeft gezet en van plan is hem mee te nemen naar het jaarlijkse kerstdiner van haar werk...

Met Julia Vermeer heeft Iris Visser een leuk personage gecreëerd. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk leef je met haar mee en hoop je het allemaal goed gaat komen. Het is in dit verhaal heerlijk om er middenin te vallen en te ontdekken wat Iris allemaal heeft meegemaakt en wat haar relatie tot Thomas is. Het zorgt ervoor dat je als lezer het liefste door blijft lezen in het boek. Altijd fijn!

Stukje bij beetje laat Visser je ontdekken wat Julia en Thomas zoal in het verleden hebben meegemaakt door middel van flashbacks. Je voelt dat er iets vervelends is gebeurd tussen deze twee personen, maar wat dat nu precies is… De auteur weet continu de aandacht van haar lezers vast te houden. Ook al is het verloop van het verhaal niet overal even verrassend, ‘Bij kennis’ is een heerlijk en leuk boek om te lezen. Ideaal om lekker even in een andere wereld te zijn!

Auteur: Iris Visser
Titel: Bij kennis
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Mijnbesteller.nl
ISBN: 9789403612751