Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Visser – De derde akte

De derde akte

Olivia geniet met volle teugen van haar eigen theater aan de Valentijnstraat. In het gebouw, dat al generaties in de familie is, worden ieder jaar de mooiste toneelstukken opgevoerd. Deze zomer is het tijd voor Romeo en Julia. Helaas voor Olivia wordt de rol van Romeo vertolkt door de knappe Finn Donnovan – Nederlands bekendste toneelacteur van het moment. Olivia kent hem nog van de toneelacademie, waar ze het op zijn zachtst gezegd niet met elkaar konden vinden.

Finn Donnovan betekent echter ook volle zalen, dus Olivia neemt zijn aanwezigheid voor lief. Gelukkig hoeft ze hem niet vaak te spreken… Maar dan raakt de actrice die de rol van Julia vertolkt door een onfortuinlijk ongeval geblesseerd en is Olivia de enige die de tekst vanbinnen en vanbuiten kent. Zullen zij en Finn hun onenigheid aan de kant kunnen zetten om voor het optreden van hun leven te gaan?

‘De derde akte’ is het derde deel in de Valentijnstraat-serie, waarin Olivia centraal staat. In de vorige twee delen heb je Olivia al ontmoet. In dit boek leer je haar beter kennen en ontdek je waarom ze zo’n hekel heeft aan de acteur Finn Donnovan. Het is namelijk al heel duidelijk geworden in de vorige boeken dat ze hem niet kan luchten of zien.

Iris Visser weet met ‘De derde akte’ wederom een fijne roman te schrijven. Olivia is een boeiend personage en de verhouding tot Finn is interessant om te lezen. Het gekibbel tussen deze twee personages is stiekem gewoon heerlijk om te lezen. Vooral omdat je natuurlijk een groot vermoeden hebt hoe het met hen zal gaan aflopen. Het is leuk dat Karlijn en Lieke ook nog af en toe voorbij komen binnen dit verhaal. Dat geeft de lezer nog meer een serie-gevoel. Heel fijn!

Dankzij de beeldende schrijfstijl van Visser zie je bepaalde gebeurtenissen zo voor, bijvoorbeeld de desastreuze scène op het toneel. Als lezer word je voor je gevoel zo nog meer betrokken bij het verhaal. ‘De derde akte’ vormt in ieder geval een mooie afsluiting van de Valentijnstraat-serie. En… ik hoop dat er ooit nog een spin-off geschreven wordt over Mevrouw van Engelen. Zij was absoluut mijn favoriete bijpersonage in deze reeks.

Auteur: Iris Visser
Titel: De derde akte
Serie: Valentijnstraat
Genre: Roman
Aantal pagina's: 145
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402768671