Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Visser – De eerste pagina

Karlijn is blij met haar leven. Ze runt een boekhandel samen met haar beste vriend Stijn, heeft leuke vriendinnen en een trouwe papegaai die haar ’koningin’ noemt. En toch is er nog iets wat ze graag zou willen: een date met Casper, de knappe klant die er een serieuze boekenverslaving op na lijkt te houden. Maar hoe vaak ze hem ook onderwerpt aan haar klunzige geflirt, ze krijgt de vraag niet over haar lippen.

Wanneer ze voor Valentijnsdag boekenblinddates organiseert, ontdekt Karlijn een boek met haar naam erop. En dat niet alleen, er zit een briefje in van een stille aanbidder. Dat moet haast wel van Casper zijn, toch?

‘De eerste pagina’ is het eerste deel in de Valentijnstraat-serie, waarin Karlijn centraal staat. Wat heeft Iris Visser met Karlijn een leuk hoofdpersonage neergezet. Ze heeft het goed voor elkaar in haar leven… op de liefde na dan. De auteur weet haar onzekere zoektocht naar de liefde geloofwaardig neer te zetten. Vrijwel iedereen zal wel iets daarvan van zichzelf herkennen. En ja, als lezer wil je haar soms even een spreekwoordelijke schop onder haar billen geven. Je wordt heerlijk meegenomen in dit verhaal.

Visser heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Ze weet het verhaal als het ware tot leven te brengen voor haar lezers. Je ziet de personages, de plaatsen en de gebeurtenissen zo voor je. Heerlijk! Je waant je even in de boekhandel van Karlijn en Stijn, je lacht hardop om Karlijns papegaai en je bent benieuwd welke boekenblinddates er allemaal zijn. Ik kreeg echt zin om even naar die boekhandel te gaan.

‘De eerste pagina’ weet je vanaf het begin te boeien en dat blijft het gehele boek. De auteur heeft een aantal verrassende plotwendingen met een klein stukje voorspelbaarheid erin. Dat doet verder niets af aan dit fijne verhaal. Het liefste lees je dit boek in één keer uit. Ik kijk al uit naar het tweede deel uit deze serie!

Auteur: Iris Visser
Titel: De eerste pagina
Serie: Valentijnstraat
Genre: Roman
Aantal pagina's: 142
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402768633