Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Visser – De tweede ronde

Lieke heeft het helemaal voor elkaar: ze heeft leuke vriendinnen en haar eigen proeflokaal zit altijd bomvol. Wanneer de kans zich voordoet om haar onderneming uit te breiden, pakt ze die met beide handen aan. Maar dan wordt het pand waar ze haar oog op had laten vallen onder haar neus weggekaapt. En alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt haar nieuwe buurman niet alleen een geduchte concurrent, maar ook nog eens een oude bekende te zijn.

Chef-kok Adam was Liekes eerste grote liefde, maar na hun breuk negen jaar geleden hebben ze elkaar niet meer gezien. Alsof dat niet ongemakkelijk genoeg is, worden ze ook nog eens gevraagd om samen de catering voor een bruiloft te verzorgen. In een impulsieve bui haalt Lieke Adam over om de handen ineen te slaan. Maar wanneer haar oude gevoelens weer in alle hevigheid terugkeren, moet ze zich afvragen: kunnen ze elkaar ooit weer volledig vertrouwen als zij hem niet kan vertellen welk geheim ze al jaren met zich meedraagt?

‘De tweede ronde’ is het tweede deel in de Valentijnstraat-serie, waarin Lieke het hoofdpersonage is. Zij komt in het eerste deel af en toe ook voorbij, dus het is heel leuk om haar nu beter te leren kennen. Iris Visser zet haar neer als een sterk personage dat weet wat ze wil. Gaandeweg het verhaal leer je haar als lezer beter kennen en blijkt er nog wel wat schuil te gaan bij haar. Heerlijk om te ontdekken hoe een personage is geworden wie ze is.

Visser heeft een zeer fijne schrijfstijl, waardoor je als het ware door dit boek heen vliegt. Je ziet de personages en de Valentijnstraat zo voor je. Dit zorgt ervoor dat je nóg meer wordt meegenomen binnen het verhaal. Altijd fijn als een auteur dat voor elkaar weet te krijgen.

Ook al zie je een bepaalde verhaallijn aankomen, de auteur heeft in ‘De tweede ronde’ zeker nog een aantal verrassingen in petto voor haar lezers. Van het begin tot het eind is het genieten van deze fijne roman. Ik kijk al uit naar het derde en laatste deel, waarin we Olivia beter gaan leren kennen.

Auteur: Iris Visser
Titel: De tweede ronde
Serie: Valentijnstraat
Genre: Roman
Aantal pagina's: 137
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402768664