Overslaan en naar de inhoud gaan

Isa Maron – Eindspel

In een kleine woning in Amsterdam-Noord worden de gruwelijk toegetakelde lichamen van een hoogbejaard stel gevonden. Rechercheur Maud Martens stort zich op het onderzoek en hoopt zo snel mogelijk de dader te vinden. Maar dat wordt lastiger dan verwacht…

Ondertussen werkt Maud samen met haar collega Niels aan de ontknoping van de zaak van de tien hoofden die gevonden zijn in de tuin van een prachtige villa. Kyra Slagter vertrekt naar Londen om met de seriemoordenaar te praten die meer over de verdwijning van haar zus weet. Ze komt steeds dichterbij de waarheid, maar met welke gevolgen?

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar met ‘Eindspel’ naderen we eindelijk de ontknoping in het verhaal van ‘De Noordzeemoorden’. Na de eerdere delen ’Galgenveld’, ’IJskoud’ en ’Ritueel’ heeft Isa Maron een ultraspannend laatste deel geschreven.

Omdat het bijna één jaar geleden was dat ik ‘Ritueel’ las, moest ik in het begin even denken wat er ook alweer precies in dat derde deel gebeurd was. Gelukkig helpt de auteur je daarbij door wat extra achtergrondinformatie te geven. Net zoals de voorgaande delen leest ook dit boek weer vlot, mede door de korte hoofdstukken en de vele spannende gebeurtenissen. De schuingedrukte hoofdstukken komen vaker voor, waardoor je meer en meer over de gruwelijke gebeurtenissen te weten komt. Dat maakt je soms zelfs even misselijk, vooral als je in het nawoord leest dat dit soort zaken echt gebeuren. Vreselijk!

‘Eindspel’ vormt een geweldige afsluiting van het vierluik ‘De Noordzeemoorden’. Maron maakt verwijzingen naar de eerdere delen en geeft antwoord op alle vragen die je nog had. Daar heeft ze natuurlijk wel de nodige verrassingen voor haar lezers in petto. De ontknoping is zo spannend dat je niet anders kunt dan doorlezen. Ik heb genoten van deze geweldige thrillerserie en zal de personages Maud en Kyra niet snel vergeten. Waarschijnlijk ga ik binnenkort alle delen achter elkaar lezen… maar eerst even alles uit dit laatste boek goed laten bezinken.

Auteur: Isa Maron
Titel: Eindspel
Genre: Thriller
Serie: De Noordzeemoorden
Aantal pagina's: 456
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044348583