Overslaan en naar de inhoud gaan

Isabelle Paz Soldan – Liefde & ananas

Anna is net dertig, maar is bepaald nog niet waar ze wil zijn. Ze is al jaren niet verliefd geweest, woont in een studentenflat en kan op haar werk niet doorgroeien. Via dat werk ontmoet ze wél een aantal leuke mannen. Tenminste, dat denkt ze, want ze ontdekt helaas al snel dat er telkens weer wat mis mee is. Of is er is soms iets mis met háár?

Het hoofdpersonage uit ‘Liefde & ananas’ is een grappig en leuk personage. Anna is absoluut geen typische dertiger (als die al bestaan) en dat maakt haar lekker realistisch. Ze maakt soms (gigantische) blunders, waar je enorm om moet lachen én die je zelf nooit hoopt mee te maken. Mede daardoor sluit je haar als lezer al gauw in je hart.

Naast een leuk hoofdpersonage laat Isabelle Paz Soldan ook een aantal interessante bijpersonages in het boek voorbij komen, waaronder de Anna’s collega’s en haar huisgenoten. Met name de fragmenten uit de studentenflat zie je zo voor je. Geweldig! De auteur neemt je met haar beeldende schrijfstijl helemaal mee in het verhaal. Heel fijn gedaan.

Soms gaat het op bepaalde punten binnen het verhaal wel wat snel of zijn bepaalde gebeurtenissen iets te voorspelbaar. Als lezer word je graag af en toe verrast door een auteur. Dat neemt verder niet weg dat je met ‘Liefde & ananas’ een aantal fijne leesuurtjes beleefd. Al met al heeft Paz Soldan een leuke roman gelezen. Het einde maakt je nieuwsgierig naar het tweede deel uit de Love & Fruits-serie. Gaat dit verder over Anna of is er dan een ander hoofdpersonage?

Auteur: Isabelle Paz Soldan
Titel: Liefde & Ananas
Serie: Love & Fruits
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020541489