Overslaan en naar de inhoud gaan

Jackie van Laren – Zomerloof

De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote -Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op.

Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem van Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig -natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één -manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.

Na het lezen van ’Lentegroen’ blijf je met een aantal vragen achter. Je hoopt hier antwoord op te krijgen in ‘Zomerloof’, het tweede deel uit de Onder de bomen-reeks. Daar moet je als lezer wel even geduld voor hebben. Jackie van Laren laat je in eerste instantie nog verder kennismaken met Sylvie en Freek, waardoor het tempo in het boek wat laag ligt. Dat zorgt er - net als in het eerste deel - voor dat je weer even de tijd nodig hebt om in het verhaal te komen.

Als door de hoofdpersonages een belangrijke keuze is gemaakt, verloopt het verhaal meteen een stuk vlotter en wordt er meer aandacht gegeven aan zaken uit het eerste deel. Van Laren geeft haar personages verdieping, zorgt voor humor en laat de natuur een belangrijke rol spelen. Dat zorgt ervoor dat je vanaf dat moment helemaal in het boek wordt meegenomen en het met heel veel plezier leest. Door de afwisseling in perspectief van Sylvie en Freek leer je beide personages goed kennen en lees je over hun doen en laten.

Van Laren weet ‘Zomerloof’ een onverwacht en hartverscheurend einde te geven, waardoor je het liefste meteen door wil in het volgende deel ‘Herfstrood’. Daar moeten we nog een paar maanden op wachten…

Auteur: Jackie van Laren
Titel: Zomerloof
Serie: Onder de bomen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022591451