Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – De avonturen van Tommie en Lotje, deel 2

Tommie en Lotje maken weer van alles mee. Zo gaan ze logeren bij oma, ploegen ze per ongeluk de hele tuin om omdat ze denken dat er een schat ligt en maken ze stiekem een toverdrankje in de badkamer. Als dat allemaal maar goed afloopt…

En dat is nog niet alles. Ze moeten één van de kleine poesjes van poes Nel begraven en ze sluiten vriendschap met nieuwe kinderen in de buurt. Tommie en Lotje hebben het er allemaal maar druk mee. En dan moeten ze ook nog naar school.

‘De avonturen van Tommie en Lotje - deel 2’ is een heerlijk boek om te lezen én om voor te lezen. Jacques Vriens laat de twee kinderen van alles beleven. Hij heeft een leuke en duidelijke schrijfstijl, waardoor de verhalen goed te volgen zijn en vol humor zitten. Hier en daar kent een verhaaltje zelfs een serieuze ondertoon.

Elk verhaal is vrij kort, waardoor het goed zelf te lezen is voor de wat oudere kinderen en ideaal is om uit voor te lezen bijvoorbeeld vlak voor het slapengaan. De avonturen die Tommie en Lotje beleven zullen voor herkenning zorgen bij de kinderen. Dat maakt het extra leuk. Vriens weet wel hoe hij verhalen voor kinderen moet schrijven. De illustraties van Kees de Boer maken de verhalenbundel helemaal compleet.

‘De avonturen van Tommie en Lotje - deel 2’ bevatten verhalen uit ‘De spannendste avonturen van Tommie en Lotje’, ‘De liefste avonturen van Tommie en Lotje’ en ‘De gekste avonturen van Tommie en Lotje’.

Auteur: Jacques Vriens
Titel: De avonturen van Tommie en Lotje - deel 2
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000360192