Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – Die rotschool met die fijne klas

De zevende groep is dol op meester Jan Brinkman. Maar de directeur, meester Wijnen, is het niet erg met zijn methoden eens. Als Brinkman met zijn gammele auto mee wil doen aan een oude-autorace, stijgt de spanning ten top.

Uiteindelijk wordt Brinkman zelfs met ziekteverlof gestuurd en de strenge directeur neemt zijn groep over. Maar de kinderen willen hun eigen meester terug. Hoe moeten ze dat nu aanpakken?

‘Die rotschool met die fijne klas’ is het allereerste boek dat van Jacques Vriens verschenen is. En wat heeft hij hiermee een heerlijk kinderboek geschreven. Voor basisschoolleerlingen zal het een feest van herkenning zijn, ondanks dat er geen mobieltjes en social media in voorkomen. Saaie lessen, ruzietjes tussen leerlingen en verliefdheden zijn van alle tijden.

Vriens heeft een gemakkelijke en leuke schrijfstijl, waardoor zijn boeken erg fijn lezen. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het maakt zijn verhalen ook leuk om voor te lezen. Daarnaast maakt hij in zijn boeken bepaalde onderwerpen bespreekbaar. In ‘Die rotschool met die fijne klas’ gaat het bijvoorbeeld over de zelfstandigheid van leerlingen. Meester Brinkman en directeur Wijnen verschillen daarover van mening. Maar wie heeft er nu eigenlijk gelijk?

De illustraties maken het verhaal helemaal af. Het is bijvoorbeeld erg leuk dat achterin het boek alle belangrijke personages getekend zijn met hun naam erbij, inclusief de eend. Erg leuk boek om te lezen.

Auteur: Jacques Vriens
Titel: Die rotschool met die fijne klas
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 172
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789026911095