Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – Meester Jaap: alle leukste, stoutste en gekste verhalen

Meester Jaap is de allerleukste meester van Nederland. In zijn klas is het nooit saai: hij deelt spekkies uit, haalt een kip in de klas, gaat verkleed op de schoolfoto en begint een appelmoesfabriek. Natuurlijk gebeuren er ook wel eens minder leuke dingen, maar meester Jaap kan iedere ruzie oplossen en elke verdrietige leerling troosten.

Meester Jaap… wie kent hem niet? Dat is toch iedereens favoriete leraar?! Jacques Vriens heeft met deze meester een geweldig personage gecreëerd. Hij is grappig en leuk, maar kan ook zeker serieus en streng zijn. Eén ding is zeker: als je bij meester Jaap in de klas zit, is geen enkele dag hetzelfde! Dat maakt het hele leuke verhalen om (zelf) te lezen of om voor te lezen.

In de bundel ‘Meester Jaap: alle leukste, stoutste en gekste verhalen’ staan de verhalen uit ‘Meester Jaap’, ‘Meester Jaap doet het weer’, ‘Meester Jaap gaat nooit verloren’, ‘Meester Jaap maakt er een puinhoop van’, ‘Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal…)’ en ‘Meester Jaap is een held (op sokken!)’. Elk verhaal is kort en voorzien van een bijpassende afbeelding. De avonturen die meester Jaap met zijn leerlingen beleefd zijn herkenbaar voor de jonge doelgroep. Zo beleven de kinderen een bijzondere dierendag, worden er uitstapjes gemaakt, hebben ze gymles, komen er luizen in de klas voor, wordt er volop gezongen en wordt er van alles geleerd. Dit en nog veel meer is er te beleven tijdens deze verzamelbundel.

Vriens heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl, waardoor de verhalen goed te lezen én te volgen zijn voor de jonge doelgroep. Dankzij de illustraties krijgen kinderen nog een duidelijker beeld van meester Jaap en zijn leerlingen. ‘Meester Jaap: alle leukste, stoutste en gekste verhalen’ mag niet ontbreken in de boekenkast van elk kind!

Auteur: Jacques Vriens
Titel: Meester Jaap: alle leukste, stoutste en gekste verhalen
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000362479