Jan Jaap van Hoeckel & Kim White – Norara… waar is geluk?

De mama van Norara zegt dat iedereen naar geluk zoekt. "Nou, dan kan ik het misschien wel vinden', denkt Norara. En daar gaat ze, de wijde wereld in. Zoeken, zoeken, zoeken…

Ga je met haar mee? Dan beleef je de gekste avonturen. En wat denk je, zal Norara het geluk vinden..?

Geluk is een lastig begrip om uit te leggen, vooral aan kleine kinderen. Met behulp van ‘Norara… waar is geluk?’ kun je als volwassene op een gemakkelijkere manier over geluk gaan praten. Tijdens het lezen van dit boek ga je samen met Norara op zoek naar geluk. Wat is dat precies? En waar kun je het vinden?

Op een eenvoudige manier vertelt Jan Jaap van Hoeckel over de zoektocht van Norara. Hierdoor is het voor kinderen goed te volgen. En voor de volwassen (voor)lezer zitten er een aantal leuke woordspelingen in. Als Norara bijvoorbeeld twee grote oren nodig heeft om te kunnen vliegen, vragen de zusters of ze haar dan eens een oor zullen aannaaien. Jonge lezertjes zullen dit letterlijk opvatten; de volwassenen kunnen deze zin op twee manieren opvatten. Dat heeft de auteur leuk gedaan.

De illustraties van Kim White maken het verhaal helemaal compleet. De afbeeldingen zien er leuk en kleurrijk uit. Op die manier komt ‘Norara… waar is geluk?’ nog meer tot leven en het geeft handvaten om verder over de inhoud van het verhaal te praten.

Van Hoeckel geeft aan dat het naar zijn mening meer dan zinvol is om ouders een handje te helpen als het gaat om het leggen van een basis voor een gelukkig leven, waardoor hun kind(eren) een betere start krijgen dan zijzelf mogelijk hebben gehad. Met dit boek wil hij graag een zaadje planten dat op den duur kan uitgroeien tot een vruchtbare boom van geluk, als houvast voor een heerlijk leven. Dat vind ik een mooie gedachte!

Auteurs: Jan Jaap van Hoeckel & Kim White
Titel: Norara… waar is geluk?
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 36
Uitgeverij: Goedinjevel.nl
ISBN: 9789082128253

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.