Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Paul Schutten – Hoe word je een super-Amsterdammer?

Dit boek gaat over super-Amsterdammers. Over jou dus! Wat kun je allemaal worden? Wat wil je allemaal worden? Word je schoonmaker bij Madame Tussauds? Directeur van Artis? Boswachter in het Diemerbos? Drone-piloot? Of toch liever steward bij Ajax?

Vanwege het 100-jarige bestaan van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) krijgen alle leerlingen die in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht of Ouderkerk op de basisschool zitten het boek ‘Hoe word je een super-Amsterdammer?’ In opdracht van de OBA realiseerde de ’s Gravenmoerse uitgeverij Pavlov dit boek.

Het is een leuk invulboek voor Amsterdamse kinderen. Je begint met het invullen van je eigen gegevens, waarbij je op een kaartje ongeveer kunt invullen waar je woont. Dat geeft het boek meteen een leerzaam aspect erbij. Na een kort voorwoord van de Amsterdamse burgemeester, Femke Halsema, gaat het invullen echt beginnen.

Jan Paul Schutten heeft een goede balans tussen het lezen en het invullen gevonden. Af en toe lees je wat leuke, grappige of boeiende informatie, waarbij je geholpen wordt om te ontdekken wat je later zou willen worden. Ook lees je meer over Amsterdam. Dat zal voor een stukje herkenning zorgen.

‘Hoe word je een super-Amsterdammer?’ is een vrolijk en kleurrijk invulboek geworden. Een heel bijzonder cadeau voor de Amsterdamse kinderen.

Auteur: Jan Paul Schutten
Titel: Hoe word je een super-Amsterdammer
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 58
Uitgeverij: Pavlov